Brecl do druge najboljše uvrstitve, Volavšek osma v Otepääju

Na klasičnih posamičnih preizkušnjah nordijskih kombinatorcev in kombinatork v Estoniji sta nove točke osvojila Ema Volavšek in Gašper Brecl, ki je po novi zelo dobri skakalni predstavi tudi na tekaški progi držal stik z najboljšimi in zasedel 27. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev med elito.

Po neuspeli izvedbi včerajšnje tekme s skupinskim štartom za ženske so danes organizatorji uspeli izpeljati obe klasični preizkušnji. Začele so kombinatorke, po skokih je bila najboljša Italijanka Annika Sieff z 98 metri, druga je bila Norvežanka Gyda Westvold Hansen z dveh zaletnih mest nižje in 91.5 metri ter 12 sekundami zaostanka, tako kot Nemka Jenny Nowak s 100 metri. Ema Volavšek je imela 10. rezultat skokov s 84 metri ter 1:31 zaostanka za Italijanko, Silva Verbič pa ni nastopila.

Gašper Brecl © GEPA

Tekaško preizkušnjo je Volavšek začela v družbi treh tekmovalk, po polovici je tekla na 8. mestu s Francozinjo Leno Brocard. V drugem krogu je prehitela še Nemko Svenjo Würth, po ogorčenem boju pa je bila na koncu na ciljni črti hitrejša najboljša na tekaški progi, Norvežanka Ida Marie Hagen, kar je Emi Volavšek prineslo končno osmo mesto z zaostankom 1:10,4. Tik pred omenjenima tekmovalkama je končala Sieff, s prednostjo 26,6 sekund je znova zmagala Westvold Hansen pred Nemko Nathalie Armbruster, tretja je bila Avstrijka Lisa Hirner z zaostankom 27,8 sekund.

Najboljši po skakalnem delu moške preizkušnje je bil Japonec Rjota Jamamoto s 95.5 metri, 6 sekund je zaostajal Avstrijec Franz-Josef Rehrl s 101.5 metri, tri sekunde več pa včerajšnji zmagovalec, Johannes Lamparter s 96.5 metri. Gašper Brecl je bil znova zelo prepričljiv na 14. mestu z 91 metri in 56 sekundami zaostanka za Japoncem, Erazem Stanonik je bil s 77.5 metri na 47. mestu z zaostankom 3:08. Brecl je na polovici 10 km preizkušnje padel na 25. mesto, a tekel v ogromni skupini tekmovalcev z zaostankom okrog 1:14 za vodilno četverico. V zadnji krog je Brecl krenl na 22. mestu, še vedno v večji skupini tekmovalcev, tempo pa je zdržal do konca, tako da si je pritekel nove točke na 27. mestu z zaostankom 1:20,6, na ciljni črti ga je prehitel Finec Eero Hirvonen. Stanonik je končal na 46. mestu. Zmagal je četrti po skokih, Nemec Julian Schmid, ki je ugnal Lamparterja in Rehrla, brez stopničk je v ciljnem sprintu ostal Jamamoto. 

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Za nami je vikend tekem v Estoniji. Začeli smo s tekmo mešanih ekip, kjer smo se vsi zelo dobro odrezali. Na tekmi s skupinskim štartom sem tekla zelo dobro, škoda pa je, ker ni bilo skokov, bila sem malo slabe volje, a jaz ne morem vplivati na to, da je pihal veter. Danes pa je bilo na skakalnici zelo vetrovno, skočila sem povprečno, tako kot skozi celo sezono, tek pa je bil zelo dober in gremo naprej.”

Svetovni pokal za kombinatorke se bo nadaljeval konec meseca v Seefeldu, za kombinatorce pa naslednji teden v Klingenthalu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO