Brez slovenske sreče v vetrovni loteriji ekipne tekme v Lahtiju

Slovenska četverica v sestavi Domen Prevc, Žak Mogel, Peter Prevc in Lovro Kos je v vetrovni loteriji ekipne tekme v Lahtiju zasedla sedmo mesto. Zmagala je Norveška pred Avstrijo in Nemčijo.

Peter Prevc, foto: NordicFocus

Že kmalu je spremenljiv se veter na skakalnici v Lahtiju odnesel sanje o visoki uvrstitvi naših skakalcev na ekipni preizkušnji v Lahtiju. Domen Prevc je v prvi seriji skočil 114.5 metrov, Žak Mogel dva metra več, Peter Prevc 118 metrov, Lovro Kospa le 109.5 metrov, vse skupaj je bilo dovolj za osmo mesto med desetimi ekipami po prvi seriji tekmovanja.

V finalu je Domen skočil precej dlje, 126 metrov, Mogel 115.5 metrov, Peter 127 metrov, Kos pa je imel ponovno težave ob turbolentnem vetru in je še enkrat pristal pri 109.5 metrih. S skupno 789,0 točkami je Slovenija končala na 7. mestu. Zmage se je razveselila Norveška s prednostjo 25,7 točk pred Avstrijo, tretja Nemčija je zaostala 52,0 točk.

Izjave po tekmi

Peter Prevc (MP3): “Žal šele 7. mesto za Slovenijo.  Žal smo v prvi seriji pridelali prevelike napake, da bi lahko napredovali.”

Robert Hrgota (MP3): “Danes res ne moremo biti preveč zadovoljni, prva serija nas je pokopala za kakršnokoli vidno uvrstitev. Glavo gor, moramo analizirati, popraviti napake in jutri zelo napredovati.”

Jutri bo v Lahtiju na sporedu še druga posamična preizkušnja.

Uradni rezultati >> 

Deli novico