Brez slovenskih slalomskih točk v Wengnu

V Wengnu je bil na sporedu slalom številnih preobratov. Žal Štefan Hadalin in Tijan Marovt nista bila udeleženca spektakla v finalu.

Štefan Hadalin je imel težave na prvi progi. Foto: Gepa

Nov sončen dan v Wengnu je poskrbel za novo izjemno razburljivo slalomsko tekmo za svetovni pokal. Letošnja konkurenca v moškem slalomu je izjemno strnjena, tudi tokrat je bilo za uvrstitev v finale za najhitrejšim Henrikom Kristorffersenom treba zaostati manjko kot 2,08 sekunde. Žal to ni uspel Štefanu Hadalinu, ki je imel na progi precej težav, na koncu pa je bil diskvalificiran. Tijan Marovt je dobil novo priložnost za nabiranje izkušenj in je z visoko številko 62 prišel do 43. mesta.

V velikem finalu je prišlo do velikih rezultatskih sprememb, vožnja življenja pa je uspela Norvežanu Lucasu Braathenu, ki je z daleč najboljšim časom druge vožnje iz 29. mesta prišel vse do zmage. Vse je izgledalo, da bodo Norvežani slavili dvojno zmago, saj je bil vodilni po prvi vožnji Kristoffersen odlično na progi tudi v drugo, imelj je še več kot sekundo zaloge pri zadnjem vmesnem času, a je nato nekaj vratic pred ciljem odstopil. Do zmage je tako prišel Braathen, drugi je bil domačin Daniel Yule, tretji pa Italijan Giuliano Razzoli, ki sta na oder za zmagovalce prišla iz 8. in 9. mesta po prvi vožnji.

Izjava po tekmi:

Klemen Bergant: “Štefan je danes probal napasti, a je storil preveč napak. Že v zgornjem delu pred vhodom na strmino in največja napaka pred ciljem. V taki konkurenci in s takimi napakami ni mogoče računati na nastop v finalu. Tijan se je zelo dobro lotil tekme, je bil prvič v Wengnu. Zelo dobro je smučal več kot polovico proge, spodaj pa ga je malce zmanjkalo. On rabi izkušnje in sedaj se vrača na evropski pokal. Je na pravi poti in s takšnim načinom, kot se je on lotil proge, se bo tudi na svetovnem pokalu zgodilo, da bo tudi on v drugem teku.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K