Brez točk za naša predstavnika v kaotičnem Klingenthalu

Organizatorji tekem svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu so minuli vikend imeli nemalo težav z izvedbo tekmovanj, saj je spored močno krojil premočan veter. Gašper Brecl in Erazem Stanonik sta na obeh tekmah ostala brez točk svetovnega pokala.

Gašper Brecl © SloSki

Veter je v soboto program tekmovanja spremenil do te mere, da so izvedli zgolj tekaški del preizkušnje in to s skupinskim štartom. Gašper Brecl je imel 48. rezultat teka, Erazem Stanonik pa 51. čas, najhitrejši je bil Nemec Vinzenz Geiger. Z 21. rezultatom skoka, skakalni del tekme je bil na sporedu danes zjutraj, je Brecl napredoval na 39. mesto, Stanonik pa je s 46. dosežkom na skakalnici zaključil tekmo na 51. mestu. Preizkušnjo s skupinskim štartom je dobil Avstrijec Johannes Lamparter.

Nato je bila na sporedu še klasična prezikušnja na 10 km. Brecl je bil po skokih le na 47. mestu, Stanonik pa še dve mesti za njim, tako da sploh nista prišla do cilja tekaškega dela preizkušnje, saj sta bila prej ujeta za en krog in sta tako končala na 46. oz. 49. mestu. Tudi tokrat je bil najboljši Lamparter.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Seefeldu prihodnji konec tedna.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO