Čater ameriško turnejo sklenil na 22. mestu

Martin Čater je bil edini slovenski smučar na današnjem superveleslalomu v Beaver Creeku in je prišel do 22. mesta.

Martin Čater je bil znova v točkah svetovnega pokala. Foto: Gepa

Martin Čater je prvi letošnji superveleslalom sezone končal na 22. mestu. Čater je dobro izkoristil visoko številko 39, ko je bila vidljivost na progi boljša. Z zanesljivo vožnjo je postavil 22. čas tekmovanja. Miha Hrobat zaradi posledic bolezni, ki ga je pestila v zadnjih dneh, ni startal. Na vrhu je Norvežan Aleksander Aamodt Kilde zopet z majhno prednostjo premagala Švicarja Marca Odermatta. Tokrat je NOrvežan slavil s prednostjo 20 stotnik sekunde. Še deset stotink sekunde je bil počasnejši Francoz Alexis Pinturault. Čater je za zmagovalcem zaostal +1,81.

Izjavi po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Še ena solidna uvrstitev za Martina, 22. mesto. Glede na vse stanje, ki smo ga imeli ta teden, je to en spodbuden rezultat. Bo pa v prihodnje moral Martin malenkost več tvegati v svojih vožnjah za še boljši rezultat. Danes so zadnje številke imele prednost in dalo se je iztržit več. A glede na bolezen je to povsem solidno. V Ameriki je bil na vseh tekmah vsaj eden v točkah. Ne bom rekel, da sem zadovoljen, a daje optimizem za nadaljevanje sezone, da v Evropi iztržimo še kaj več.”

Martin Čater: “Še ena podobna uvrstitev. Očitno sem konstanten, a konstanten tu nekje vmes. Sem sicer vsaj na boljši strani top 30. Če pogledam celotno Ameriko, je bilo nekaj dobrih odsekov, nekaj dobrega smučanja, a v celoti malo slabše od željenega. Z rezultati sem tako deloma zadovoljen, saj očitno je prisotna neka hitrost. Bo pa si v določenih zavojih treba upati malce več. Sem optimističen za naprej, predvsem za Val Gardeno, ki mi ni nikoli šla, a se mi zdi, da imam trenutno boljšo hitrost in se že veselim naslednjih tekem.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K