Čater in Hrobat veliko tvegala, a žal odstopila

Na žalost se je tudi drugi tekmovalni dan v Wengnu končal brez točk slovenske reprezentance. Miha Hrobat in Martin Čater sta žal na superveleslalomu oba odstopila.

Miha Hrobat je veliko tvegal. Foto: Agence Zoom

Miha Hrobat in Martin Čater sta pravilno pristopila do superveleslalomske tekme v Wengu, ko sta z visokima startnima številkama veliko tvegala in napadala dobro uvrstitev. Žal se jima popoln napad ni izšel v celoti, saj sta oba Slovenca odstopila v spodnjem delu proge.

Na oder za zmagovalce so stopili isti trije smučarji, ki so tam stali že na četrtkovem skrajšanem smuku, le da so nekoliko zamešali svoja mesta. Tokrat je sanjska vožnja uspela Francozu Cyprienu Sarrazinu, ki je za 58 stotink prehitel Marca Odermatta, Aleksander Aamodt Kilde se je moral ponovno moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Zvočna izjava (mp3):

Aleš Gorza: “Na žalost tudi danes ni šlo. Fanta sta poskušala tvegati malo več, a ni bilo nič boljše, oba sta odstopila. Pred nami ostaja še en dan. Klasični smuk iz vrha v lepem vremenu. Želim si, da bo tekma potekala brez padcev in prekinitev, saj smo videli, da se pogoji na progi po daljši prekinitvi kar precej spremenijo. Želim si lepe tekme in da popravimo vtis iz prvih dni.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K