Čater na superveleslalomu v Bormiu 25.

Martin Čater je uspešno ukrotil superveleslalomsko progo v Bormiu in na 25. mestu prišel do novih točk svetovnega pokala. Miha Hrobat je zaradi bolečin izpustil tudi današnjo tekmo.

Martin Čater je tokrat smučal veliko bolje. Foto: Gepa

Martin Čater je superveleslalom v Bormiu odpeljal povsem drugače kot smuk. Tokrat je bila vožnja veliko bolj napadalna in zato tudi veliko hitrejša. Z zaostankom +3,62 je prišel do spodbudnega 25. mesta in novih točk svetovnega pokala. Zmagal je Švicar Marco Odertmatt, ki je za 64 stotink prehitel včerajšnjega zmagovalca Vinceta Kriechmayewrja. Tretji je bil Francoz Loic Meillard, ki je zaostal že več kot sekundo.

Izjavi po tekmi (mp3):

Martin ČaterPristop je bil dosti boljši kot včeraj na smuku. Nekaj odsekov je bilo dobro, je pa tako, da vse stvari ne štimajo in tako ne napadam celo vožnjo, kot bi si želel. Nato mi nekaj zavojev rata, nekaj ne. Vseeno je bil pristop pravi, kljub napakam sem uspel ohranjati hitrost in dobil nekaj točk.”

Grega Koštomaj:Martin je smučal toplo hladno. Nekaj odsekov solidno, še vedno ima težave v slabši vidljivosti. Zadovoljen nisem, so pa to točke, ki pomagajo pri ohranjanju številke. Miha je imel podobne bolečine in tudi danes ni startal. Sledi nekaj dni za rehabilitacijo in počitek, nato pa se bomo udeležili tekem evropskega pokala, če ga bodo potrdili, drugače pa se za nas nadaljuje v Wengnu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K