Čater v Lake Louisu do dvajsetega mesta

Martin Čater je zelo dobro nastopil na superveleslalomu za svetovni pokal v Lake Louisu in prišel do 20. mesta. Miha Hrobat je ostal brez točk.

Martin Čater je v Lake Louisu dvakrat prišel do točk. Foto: Gepa

Organizatorjem v Lake Louisu je uspelo izpeljati tudi superveleslalom za svetovni pokal. V težkih vidljivostnih pogojih se je zelo dobro znašel tudi Martin Čater, ki je z visoko številko 40 uspel priti do zelo spodbudnega 20. mesta. Čater je smučal zelo napadalno, zelo hiter pa je bil predvsem v spodnjem drsalnem delu. Na koncu je v cilju zaostal za +1,66 za Marcom Odermattom, kar je zadoščalo za 20. mesto. Miha Hrobat je bil tokrat nekoliko prepočasen za nove točke svetovnega pokala in je bil 41. 

Odermatta je najbolj ogrožal Aleksander Aamodt Kilde, ki je za Švicarjem zaostal 37 stotink. Najboljša supervelelslalomista lanske sezone sta bila razred zase tudi tokrat, saj je Matthias Mayer na tretjem mestu zaostal že 78 stotnik sekunde.

Izjavi po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Zelo zelo zadovoljni danes z nastopom Martina. Mislim da je imel med vsemi najslabše razmere, takrat je res močno snežilo. Odlično se je lotil proge, na nekaterih delih proge mogoče še kakšne rezerve, ampak za trenutno stanje in to kar je kazal na treningih se je spravil k sebi. Miha pa že od samega začetka, ko je pihal močan veter, ni našel pravega ritma. Vožnja se mu je podrla, a jutri je nov dan. Selimo se v Beaver Creek in upamo na boljše smučanje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K