Čatru in Hrobatu nove točke v Kitzbühlu

Slovenskima smukačema v Kitzbühlu je tudi drugi dan uspelo prismučati do novih točk svetovnega pokala. Tokrat je bil boljši Martin Čater, ki je bil 26., Miha Hrobat je zasedel 30. mesto.

Martin Čater je bil tokrat boljši od slovenske dvojice. Foto: Gepa

Drugi smuk na Streifu se na žalost ni izšel tako dobro, kot prvi. Vseeno je tako Martinu Čatru kot Mihi Hrobatu uspelo osvojiti nekaj novih točk svetovnega pokala. V zelo težkih pogojih je Čater prišel do 26. mesta, njegov zaostanek pa je znašal +2,88. Včerajšnji junak Hrobat pa je storil veliko napako pred vhodom na cesto, kar ga je stalo ogromno časa. Vse skupaj se je seštelo in ura je v cilju pokazala +3,28, kar je zadoščalo za eno točko svetovnega pokala na 30. mestu.

V težkih razmerah je dominiral Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je na zahtevnem smuku slavil s prednostjo 67 stotink pred francoskim veteranom Johanom Clareyjem. Na tretjem mestu je pristal Američan Travi Ganong (+0,95).

Izjave po tekmi (mp3):

Martin Čater: “Danes so bili zelo težki pogoji, vidljivost je bila zelo slaba. Želel sem si smučati podobno ali boljše kot včeraj, ampak je bilo vse skupaj malce preveč zategnjeno. Na številnih neravninah me je močno rukalo in sem izgubil veliko časa. Poskušal sem po najboljših močeh, je to ena solidna vožnja, a na ključnih delih proge smučka ni stekla.” 

Miha Hrobat: “Danes mi ni uspela še ena taka vožnja, kot mi je včeraj. Žal sem naredil napako na nepravem mestu, na vhodu na cesto. Nisem nesel s seboj nobene hitrosti s seboj in to se je poznalo do cilja. Je pa za menoj dober vikend in grem z dvignjeno glavo naprej.”

Grega Koštomaj: “Danes malce manj uspešno kot včeraj. Sta oba v točkah, a sta bolj pri repu trideseterici. Mihi se vhod na cesto ni posrečil in potem ni našel pravega ritma. Bistveno drugačen nastop in rezultat kot včeraj. Bil pa je pristop pravi. Martin pa podobno kot včeraj, prepočasi iz starta. Potem je dobro odsmučal preostanek proge, a to zadostuje za okoli 25. mesta. Vseeno je to za njega korak naprej glede na pretekle sezone. Sedaj upam, da v prihodnjih sezonah smuk tukaj zanj ne bo več problem. Čaka nas nekaj dni počitka in nato dva treninga ter konec tedna dva superveleslaloma v Cortini. Upam, da bomo nadaljevali uspešno.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K