Cisar krstni nastop na tekmi s skupinskim startom zaključil na 17. mestu

Na elitni tekmi biatloncev s skupinskim startom je imel v slovenski reprezentanci pravico nastopa Alex Cisar. Cisar je v tem formatu tekmovanja nastopal prvič v karieri na tekmah najvišjega ranga in je bil 17.

Alex Cisar je dobro tekmoval na vseh tekmah prvenstva. Foto: Gepa

Mladi slovenski as Alex Cisar se je odlično znašel na tekmi z najboljšimi 30 biatlonci na svetu. Ponovno je dokazal, da je eden izmed najboljših strelcev v karavani. Na celotni tekmi si je privoščil zgolj en kazenski krog (0,1,0,0), kar mu je omogočilo, da se je ves čas boril za najvišja mesta. Na koncu je v cilj pritekel kot 17. tekmovalec tekme. To je tudi Cisarjev nov najboljši rezultat kariere na tekmah najvišjega nivoja.

Premoč so morali priznati Norvežani, ki so po zaslugi izvrstnega Johannes Thingnesa Boeja prišli “le” do brona. Norvežan je tako prišel še do svoje sedme medalje na prvenstvu na sedmih tekmah. Od njega sta bila tokrat boljša dva Šveda. Naslov svetovnega prvaka je slavil Sebastian Samuelsson, ki je z vsemi 20 zadetimi streli za 9,6 sekunde premagal rojaka Martina Ponsiluomo.

Izjavi po tekmi (mp3):

Alex Cisar:Res sem zelo vesel in ponosen, da mi je ravno na svetovnem prvenstvu uspelo priti do najboljšega izida kariere. Že sam nastop na današnji tekmi je bila zame čast. Na tej tekmi starta 30 najboljših biatloncev na svetu in že sam nastop na tekmi je bila zame potrditev. Po vrhu vsega je sledil še izvrsten strelski nastop danes, tudi tekaško pa sem se na svoje stanje solidno odrezal. Nov fenomenalen rezultat in nova vzpodbuda za nadaljne tekme.”

Ricco Gross: “Prvenstvo lahko ocenimo za uspešno. Škoda, da sta imela Anamarija in Jakov težave z zdravjem. A v celoti gledano s Tonijem, Alexom in Polono smo lahko zelo zadovoljni.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3