COC: Ajda Košnjek in Nika Krašovic do prvih točk v karieri

Na prvih tekmah celinskega pokala v tem poletju za smučarke skakalce in skakalke sta debitantki Ajda Košnjek in Nika Krašovic osvojili prve točke v karieri v tem tekmovanju.

Ajda Košnjek in Nika Krašovic © SloSki

Skakalci so se za prve točke celinskega pokala pomerili na veliki olimpijski napravi v Lillehammerju. Obakrat je bil najboljši domačin Sondre Ringen, dvakrat je bil drugi pet let mlajši, 21-letni Japonec Ren Nikaido in obakrat tretji njegov vrstnik, Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal. Najboljši naš je bil Žak Mogel z 19. in 12. mestom, Tilen Bartol je bil včeraj 26., Jan Bombek pa mesto za njim, eno točko je danes uspelo osvojiti še Patriku Vitezu.

Na tekme drugega nivoja tekmovanja pa sta se prvič odpravili skakalki Ajda Košnjek in Nika Krašovic. Na srednji napravi v Lillehammerju je bila dvakrat najboljša Kanadčanka Abigail Strate, včeraj je bila druga domačinka Silje Opseth in tretja Švedinja Frida Westman. Slednja je bila danes druga, tretja pa je bila Nemka Katharina Althaus. V močni konkurenci sta naši mladi skakalki nastopili odlično. Košnjekova je bila deveta in 10., dve leti starejša Krašovičeva, stara sicer 16 let pa 12. in 17., kar jima prinaša možnost tudi nastopa na tekmah najvišjega nivoja.

Skakalce naslednje tekme celinskega pokala čez dva tedna čakajo v Stamsu, skakalke pa v Lake Placidu čez dober mesec dni.

Uradni rezultati >>

Deli novico