COC: Na začetku sezone najboljša Stanonik in Garbajs

V Lillehammerju se je začela sezona celinskega pokala, kjer je odlične skoke prikazal Matic Garbajs, ki pa v teku ni bil med najboljšimi. Bolje je tekel Erazem Stanonik, ki pa je prikazal slabše predstave na skakalnici.

Matic Garbajs, foto: SloSKi

Na prvi tekmi zimske sezone je zmagal Nemec Jakob Lange, tretji po skokih, na koncu pa 5,4 sekund pred Norvežanom Aleksandrom Skoglundom, 25. po skokih, ter 9,1 sekund pred Francozom Gaelom Blondeaujem, 18. po skokih. Odličen 6. je bil po skokih Matic Garbajs, ki pa je s 53. časom teka padel na končno 36. mesto z zaostankom 2:37,8 minut, tik za njim je končal Erazem Stanonik s 40. mestom po skokih, Matic Hladnik je zasedel 48. mesto, Aleks Muhič je zasedel 56. mesto. 

Na drugi tekmi je zmagal Skoglund, 32. po skokih, pred Langejem, ki je zaostal 0,4 sekunde, po skokih je bil šesti, tretji je bil z zaostankom 1,9 sekund še en Nemec, Fabian Riessle, 29. po skokih. Tokrat je bil najboljši Slovenec Stanonik na 33. mestu, v teku je pridobil dve mesti, Garbajs je po 5. mestu po skokih padel na 36. mesto, Hladnik je zasedel 45. mesto, Muhič pa je bil znova na 56. mestu.

Celinski pokal se bo nadaljevl prihodnji konec tedna v finski Ruki.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO