COC: Prva zmaga Nike Prevc, na odru še Jerneja Brecl in Taja Bodlaj

16-letna Nika Prevc je na drugi tekmi celinskega pokala v nemškem Brotterodeju prvič v karieri zmagala, drugo mesto je osvojila Jerneja Brecl, tretje pa 15-letna Taja Bodlaj.

Najboljše na drugi tekmi celinskega pokala v Brotterodeju © SloSki

Na drugi tekmi celinskega pokala v Nemčiji so Slovenke nastopile še bolje kot na prvi. Nika Prevc je s 103.5 in 108 metri ter 237,2 točkami prvič v karieri ugnala vso konkurenco na tekmi celinskega pokala. Družbo na zmagovalnem odru sta ji delali še dve rojakinji. Jerneja Brecl je s 100.5 in 110.5 metri ter 229,6 točkami zasedla 2. mesto, 15-letna Taja Bodlaj pa je z 99 in 108 metri ter 224,2 točkami končala na 3. mestu, kar so njene prve stopničke na šele drugi tekmi celinskega pokala v karieri.

Sedma je bila izkušena Maja Vtič s 102 in 98.5 metri ter 207,0 točkami, na 9. mestu je končala Jerneja Repinc Zupančič, na 14. mestu je končala Katra Komar.

Jerneja Brecl, Nika Prevc in Taja Bodlaj © SloSki

Po zmagi Repinc Zupančičeve je današnja zmaga Nike Prevc druga za Slovenke v tej sezoni, celinski pokal se bo zaključil s severnoameriško turnejo, ki se bo začela 11. marca v Park Cityju, preko Whistlerja pa se bo nato končala v Lake Placidu 26. marca.


Deli novico

Gorenje-SKO
Laško-SKO
Zavarovalnica-Triglav-SKO
NLB-SKO
Telekom_K
Geoplin-SKO
Radenska-SKO
Planica2023-SKO
UA-SKO
Barcaffe-SKO
Mercator-SKO
Športna-loterija-SKO
Eles-SKO
Plinovodi-SKO
Sava-hotels-SKO
Dars-SKO
Slovenske-železnice-SKO