COC: Rok Masle v ZDA skočil na zmagovalni oder

Iron Mountain je gostil štiri tekme celinskega pokala in prav na zadnji so na zmagovalni oder skočili tudi naši skakalci, natančneje mladi Rok Masle, ki je zasedel tretje mesto.

Najboljši na zadnji tekmi © SloSki

Na prvi tekmi v Iron Mountainu je bil najboljši Nemec Felix Hoffmann pred rojakom Martinom Hamannom, ki je zaostal le tri desetinke, s 134 metri pa je imel najdaljši skok prve serije. Tretji je bil Norvežan Fredrik Villumstad, takoj pod zmagovalnim odrom je končal Žak Mogel na četrtem mestu. Rok Masle je bil 10., Matija Vidic 21., Jernej Presečnik pa je zasedel 26. mesto. Na prvi sobotni tekmi je bil znova najboljši Hoffmann, tokrat s 3,1 točke prednosti pred Hamannom, tretji je bil Norvežan Sondre Ringen. Masle je bil deseti, Presečnik 16., tik pred Vidicem,, Mogel je po slabšem finalnem skoku zasedel 21. mesto, Mark Hafnar je osvojil šest točk na 25. mestu. 

Na drugi sobotni tekmi je slavil Norvežan Benjamin Oestvold, deset točk je zaostal Hoffmann, Hamann pa še dodatnih osem točk več. Masle je po četrti oceni finala končal na petem mestu, Presečnik na 14., Vidic na 15., Tilen Bartol je točke osvojil s 17. mestom. Tudi zadnjo, nedeljsko tekmo, je dobil Oestvold, slabih dvajset točk je zaostal Nemec Luca Roth, Masle pa je z drugo oceno finala poskrbel za prve slovenske stopničke s tretjim mestom. Mogel je bil osmi, Presečnik 13., Bartol in Vidic sta se uvrstila na 25. in 26. mesto, točko pa je ujel še Hafnar na 30. mestu.

Celinski pokal se bo nadaljeval v Zakopanah prihodnji konec tedna, sezona pa se bo zaključila čez dva tedna v Lahtiju.

Uradni rezultati >>

Deli novico