COC: Slovenija tudi v Planici z maksimalnim številom tekmovalcev

Z drugo tekmo v Lahtiju se je končala predzadnja perioda te sezone celinskega pokala, Slovenija bo na letalnicah v Oberstdorfu in Planici lahko nastopila s polno kvoto tekmovalcev.

Žiga Jelar © GEPA

Drugo tekmo v Lahtiju za točke celinskega pokala je dobil Avstrijec Michael Hayböck s 122 in 130 metri ter 275,7 točkami pred Poljakom Andrzejom Stekalo, ki je zbral 266,5 točk, tretji je bil še en Avstrijec, Thomas Lackner z 266,3 točkami. Najboljši Slovenec je bil tokrat na visokem 6. mestu Patrik Vitez z drugo oceno finalne serije, skočil je 116 in 127 metrov, zbral pa je 257,2 točk. Matija Vidic je končal na 11. mestu s šesto oceno finala in s skupno 243,3 točkami, Bor Pavlovčič je bil na 15. mestu, Tilen Bartol dve mesti za njim, Žak Mogel pa je tokrat zasedel 27. mesto. Žal je izven finala ostal Jan Bombek na 38. mestu.

Z današnjo preizkušnjo se je končala tudi 6. perioda celinskega pokala, ki prinaša dodatno kvoto za tekme svetovnega pokala na letalnicah v Oberstdorfu in Planici. Dodatno kvoto so si priborile reprezentance Norveške, Avstrije in Slovenije po zaslugi Žige Jelarja. 

V celinskem pokalu bosta v zadnji periodi po odpovedi tekem v Čajkovskem na sporedu le še tekmi prihodnji konec tedna v Zakopanah.

Uradni rezultati >>

Deli novico