COC: Slovenska ekipa tik pod stopničkami v Eisenerzu

Avstrijski Eisenerz je gostil ekipno tekmo za točke celinskega pokala. Slovenija je po vodstvo po skakalnem delu preizkušnje na koncu zasedla 4. mesto.

Slovenska ekipa v Eisenerzu © SloSki

Eisenerz je danes ponudil enkratno priložnost mešane ekipne tekme za celinski pokal. Slovenija je nastopila v najmočnejši zasedbi Vid Vrhovnik, Silva Verbič, Ema Volavšek in Gašper Brecl. Po skakalnem delu preizkušnje je naša četverica vodila, le pet sekund so zaostajali Avstrijici, sekundo več Norvežani, 34 sekund pa Japonci. Skok dneva je uspel Breclu, ki je pristal pri 104 metrih.

Tekaški del preizkušnje je bil sestavljen iz skupno 15 km, kombinatorca sta pretekla vsak po 5 km, kombinatorki pa vsaka po 2,5 km. Vrhovnik je začel silovito in po prvem krogu še povečal prednost pred zasledovalci na 15 sekund, Verbičevi pa je predal na četrtem mestu z zaostankom 26,7 sekund za Avstrijo. 

Silva Verbič je nato izgubila slabih 50 sekund, a naši so še vedno tekli na četrtem mestu, tri sekunde pred Japonsko, nemška ekipa je na tretjem imela dobre pol minuta prednosti pred našimi. Volavškova je pridobila še nekaj sekund proti Japonski, prednost je ob zadnji predaji znašala 13 sekund, zaostanek za Nemčijo pa 20 sekund. Brecl je prvi krog odtekel osamljen, v drugem pa ga je ujel Japonec Juto Nišikata, a se naš kombinatorec ni dal in je v cilj pritekel 0,8 sekunde pred Japoncem na 4. mestu. Zmagala je Norveška, minuto je zaostala Avstrija, še pol minute več Nemčija, slovenski zaostanek je znašal 2:35,6 minuti.

To je najboljši dosežek slovenske ekipe na mednarodni tekmi članskega nivoja. Jutri bosta v Eisenerzu znova na sporedu preizkušnji v posamični kategoriji.

Uradni rezultati >>> 

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO