COC: V Ameriki brez dodatne kvote za Slovenijo

Lake Placid je gostil zadnje tekme celinskega pokala v tem poletju po katerih so se tudi podelile dodatne kvote za prvo periodo tekem v zimskem svetovnem pokalu. Slovenija žal ostaja brez šestega skakalca na uvodnih tekmah zimske sezone 2023/24.

Lovro Kos © SloSki

Lake Placid je gostil tri tekme celinskega pokala. Prvo je dobil Nemec, tudi najboljši v tem poletju v tem tekmovanju, izkušeni Pius Paschke pred Poljakom Maciejom Kotom in Avstrijcem Clemensom Aignerjem. Na drugi tekmi je zmagal Norvežan Fredrik Villumstad pred Paschkejem in Stephanom Leyhejem, ki sta si razdelila drugo mesto, finalno poletno tekmo je dobil Aigner pred rojakom Maximilianom Steinerjem in Leyhejem.

Slovenija je na krilih zmage Domna Prevca in Lovra Kosa v Klingenthalu prejšnji teden lovila dodatno kvoto za svetovni pokal, a je bila neuspešna. Lovro Kos je v Lake Placidu končal na mestih 19., 12. in 11., Domen Prevc pa je bil 20., 16. in 13., med dobitnike točk je trikrat skočil tudi Matija Vidic, ki je že pozimi v Ameriki skakal dobro s 15., 19. in 18. mestom, Jernej Presečnik je bil 28., 22. in 23., priložnost je izkoristil tudi Ožbe Zupan z 22., 21. in 25. mestom, debi je uspešno prestal tudi mladi Teodor Igor Herbstritt z 32., 29. in 30. mestom.

Dodatno kvoto za zimsko sezono je Nemčiji zagotovil Paschke, Avstriji Aigner in Norveški Villumstad.

Uradni rezultati >>

Deli novico