COC: V Eisenerzu Vrhovnik tik za prvo petnajsterico, Verbičeva med deset

Na tekmah celinskega pokala v avstrijskem Eisenerzu so vse zmage, z izjemo tekme mešanih parov, ostale doma, za najboljši slovenski dosežek pa sta poskrbela Vid Vrhovnik s 16. in Silva Verbič z 8. mestom.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Prost vikend tekem svetovnega pokala so nordijski kombinatorci izkoristili za preizkus forme na tekmah celinskega pokala v avstrijskem Eisenerzu. Na petkovi posamični preizkušnji kombinatorcev na 10 km je bil prepričljiv domačin Mario Seidl, ki je bil prvi že po skokih, na koncu pa je za 46 sekund ugnal rojaka Fabia Obermeyerja, tretji Jakob Lange iz Nemčije je zaostal 55 sekund. Vid Vrhovnik je po 13. mestu po skokih končal na 16. mestu z zaostankom 2:17 minuti, Erazem Stanonik je bil 36., Matic Hladnik je zasedel 54. mesto, Matic Garbajs pa ni prišel do cilja.

Sobota je prinesla ekipni sprint mešanih parov. Silva Verbič in Vid Vrhovnik sta bila odlična 3., le 17 sekund za vodilno dvojico Japonske in sekundo za prvo nemško ekipo, imela pa sta enak zaostanek kot tretja nemška zasedba. Stvari pa so se začele podirati po prvih predajah, ko sta naša zaostajla že več kot minuto, zaostanek je naraščal iz metra v meter in na koncu sta Verbičeva in Vrhovnik predčasno končala preizkušnjo, ki sta jo za Nemčijo dobila Jakob Lange in Sophia Maurus.

Danes je v Eisenerzu potekala še ena preizkušnja na 10 km, znova pa je zmagal Seidl, tokrat je imel 14 sekund prednosti pred Obermeyerjem, tretji Norvežan Aleksander Skoglund je zaostal 33,5 sekund. Tokrat se je od naših preizkusil Gašper Brecl, ki je po 22. mestu po skokih končal na 28. mestu s 4:23 minutami zaostanka, Stanonik je bil 42., Garbajs po 11. mestu po skokih ni prišel do cilja, Hladnik pa po 60. mestu po skokih ni štartal.

Na tekmi kombinatork je bila v petek na 5 km najboljša Claudia Purker iz Avstrije, 1,2 sekunde je zaostala mlada Američanka, Alexa Brabec, 11,8 sekund pa Poljakinja Joanna Kil. Silva Verbič je bila 8. z 1:38 minute zaostanka, po skoku je bila sedma. Nedeljsko preizkušnjo je z 1:27 minute naskoka pričakovano dobila domačinka Lisa Hirner pred Purkerjevo, Brabec je zaostala še dodatnih 11 sekund na 3. mestu. V močnejši konkurenci je Verbič po 12. mestu po skoku končala na 20. mestu z zaostankom skoraj petih minut za zmagovalko.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO