Panoga Deskanje na snegu pri SZS je prvi počitniški mesec zaključila s serijo dogodkov za otroke in mladino »Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji«. Ekipa trenerjev in animatorjev je popestrila tudi sicer živahen pozno julijski počitniški utrip na pumptrack poligonih v Velenju, Celju, Račah, Radovljici in Ljubljani.

 »Število pumptrack poligonov oziroma tlačilnih stez ali grbinastih poligonov, kot jih še poimenujemo, v Sloveniji narašča, kar deskarji na snegu seveda pozdravljamo. Poleg kolesarjev na objektih namreč uživajo tudi tisti, ki »furajo« deske. Rolke vseh vrst, pa nekoliko mlajši predvsem skiroje. Mnogi na objekt pridejo z več rekviziti. Bistveno je da uživajo, se družijo, gibajo in napredujejo. Seveda so naši trenerji pretekli teden hitro opazili tiste mlade posameznike in posameznice, ki izstopajo in bi se zagotovo še kako dobro znašli tudi na snežni deski,« pravijo deskarji, ki so seveda vzpostavili stik z otroki in njihovimi starši in se nadejajo, da se znova srečajo na snegu. Bodisi na predstavitvenih dogodkih »snowboardinga« za širšo javnost v zimskošportnih središčih bodisi v okviru celoletnih klubskih programov. Pozitivna energija in navdušenje najmlajših je navdušila tudi trenerja Jureta Hafnerja in Maxa Kralja Kosa, ki sta bile del ekipe na vseh prizoriščih, ter naše reprezentante v disciplinah prostega sloga (Tinkara Tanja Valcl, Urška Pribošič, Naj Mekinc), ki so mlade spremljali  na »domačih« poligonih. »Vzdušje je bilo super. Opažam, da je sicer nekoliko več dečkov kot deklic, ampak slednje vsekakor ne zaostajajo. Prav nasprotno,« nam je povedal Valclova, ki je bila v otroškem letnem deskarskem parku (t.i. riglet park), pa coni za lovljenje ravnotežja in pa pumptacku otrokom za zgled in nasvet na voljo v Celju in Račah.  

»Zadovoljni smo. Odziv otrok in staršev, ki so se nam pridružili je pozitiven, kar je tudi najboljša motivacija za nadaljevanje in nadgrajevanje takšnih projektov. Poletnih in zimskih. Povratne informacije vseh sodelujočih bodo dober »input« za naprej, vemo kje so še rezerve in kaj si otroci in mladina ter njihovi starši želijo,« nam je povedal Bojan Poljanšek, vodja panoge, in dodal, da bodo deskarji aktivni tudi v nadaljevanju poletja. Konec avgusta namreč pripravljajo deskarski tabor za otroke in mladino v Planici. Ta bo poleg športnih aktivnosti v neokrnjeni naravi vključeval tudi »indoor deskanje«. V snežni tunel Nordijskega centra Planica so namreč deskarji na klančine v sodelovanju s smučarji prostega sloga že lani testno umestili poligon z nekaj drsnimi objekti. »Vsi udeleženci in udeleženke tabora bodo torej konec avgusta tudi že v stiku s snegom, učili se bodo trikov na izbranih drsnih objektih. Seznanili jih bomo z novostmi na področju opreme in ustrezno pripravo le-te, predstavili delovanje klubov in njihove jesensko-zimske programe, pa tudi kakšno presenečenje jih čaka,« nam je še namignil Poljanšek in dodal, da bodo kmalu na voljo vse podrobnosti o avgustovskem zaključku deskarskega poletja.

Več fotografij s posameznih dogodkov najdete na Facebook strani SloSki Snowboard. (Foto: SloSki Snowboard)

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES