Deskarska nedelja na Voglu

Danes in jutri bi na Voglu moralo biti na sporedu državno prvenstvo v disciplinah prostega sloga (z izjemo snežnega žleba), a je slabo vreme organizatorjem preprečilo izvedbo predvidenega programa. Zaradi slabega vremena danes v snežnem parku na Voglu torej ne bo tekmovanj, jutri pa bo, v kolikor bo največji skok lahko ustrezno pripravljen, izpeljano »big air« državno prvenstvo. Bo pa na Voglu jutri, obeta se nam lepši dan, v vsakem primeru pestro. Na sporedu bo namreč zaključna tekma otroške serije Argeta Junior Tour 2022 in pa tradicionalni Obsešen Vikend Sešn.

Že jutri bo na Voglu znova živahno!  © Snowpark Vogel 

Izvedba državnega prvenstva v skokih prostega sloga (big air) in pa snežnem parku (slopestyle) je bila predvidena že za prvi aprilski vikend, a organizatorji z vremenom niso imeli sreče in je nimajo niti teden potem. Današnji »slopestyle« zaradi slabega vremena tako odpade oziroma je prestavljen na naslednji konec tedna, jutrišnji »big air« pa je iz istega razloga zaenkrat še pod vprašajem.

Bo pa na Voglu jutri v vsakem primeru pestro, saj bodo »šejperji« zagotovo lahko pripravili »rejle« in pa manjši skok. Na slednjem se bodo v disciplini »small air« pomerili mladi deskarji in deskarke. Po Rogli, Krvavcu in Starem vrhu, bo Vogel namreč zadnja postaja letošnje serije tekmovanj Argeta Junior Tour. »Skok bo zasnovan tako, da se tekme lahko udeležijo tudi tisti, ki se šele spogledujejo s tekmovanji,« so nam povedali organizatorji. Zadnja tekma bo za mlade deskarje in deskarke še poseben magnet, saj bo »small air session« posvečen Marku Grilcu, ki je za mnoge mlade bil in ostaja vzornik na njihovi deskarski poti. Poleg mladih bodo jutri v odprti kategoriji svoje znanje na »rejlih« v okviru tradicionalnega Obsešen Vikend Sešna lahko pokazali tudi starejši deskarje in deskarke.


Tanja Tinkara Valcl enajsta v Švici

Potem ko je švicarska Silvaplana (Corwatsch) gostila zadnjo tekmo svetovnega pokala v snežnem parku v tej sezoni, so v tamkajšnjem parku organizirali še tekmi evropskega pokala v parku in pa skokih. Obe tekmi sta imeli predznak »premium«, kar pomeni, da so tekmovalci in tekmovalke prejeli dvojne FIS točke. Na tekmi v parku je Slovenijo zastopala Tinkara Tanja Valcl, ki je zasedla 11. mesto. Zmagala je domačinka Bianca Gisler pred Nizozemko Melisso Peperkamp in Britanko Maisie Hill.  V moški konkurenci kjer Slovencev ni bilo na štartu je bil najboljši Japonec Hiroake Kunitake, drugi je bil domačin Nicolas Huber in tretji Francoz Enzo Valax. Smo pa Slovenci imeli svojega predstavnika na drugi, »big air« tekmi. Lenart Maligoj je zasedel 32. mesto. Zmagal je Italijan Nicola Liviero, pred na prvi tekmi tretjim Valaxom in Nemcem Leonom Gütlom. Med deskarkami, Slovenk ni bilo na štartu, sta na stopničkah stali dve isti tekmovalki kot na tekmi v parku. Peperkampova na najvišji, Gislerjeva na najnižji, druga pa je bila še ena domačinka, Bianca Gisler.Najboljše tri na zadnji “slopestyle” tekmi za evropski pokal v tej sezoni. © Audi Snowboard Series

S tekmo v Švici pa se letošnji evropski pokal še ni zaključil. 20. aprila bo na avstrijskem ledeniku Kitzsteinhorn nad Kaprunom v okviru avstrijskega državnega prvenstva v vseh treh olimpijskih disciplinah prostega sloga na sporedu še tekma za evropski pokal v snežnem žlebu.

Rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES