Dobro ogrevanje naših orlov pred tekmo na Bergislu

Na tretji tekmi 71. novoletne turneje so trije naši orli končali v prvi deveterici uvrščenih v kvalifikacijah v Innsbrucku, Anže Lanišek je bil najboljši, tretji. Zanesljivo pa se je na tekmo uvrstila tudi preostala trojica, zgolj Domen Prevc bo v prvi seriji skakal v vlogi izzivalca.

Peter Prevc © GEPA

Pred tretjo tekmo 71. novoletne turneje so se skakalci pomerili v rahlo deževnih kvalifikacijah na Bergislu v Innsbrucku. Znova je odlično skočil Anže Lanišek, ki je s 121 metri in 116,1 točkami zaostal samo za dvema Poljakoma. Dawid Kubacki je s 128 metri in 126,8 točkami dobil kvalifikacije, drugi je bil Kamil Stoch s 126 metri in 122,8 točkami. Odličen je bil tudi Peter Prevc na 8. mestu s 121 metri in 112,0 točkami, takoj za njim je bil z enako daljavo in s 108,7 točkami Lovro Kos. Med nosilci v prvi seriji sta tudi Žiga Jelar, ki je skočil 118.5 metrov in je zbral 102,6 točk na 17. mestu ter Timi Zajc, ki je s 115.5 metri in 98,3 točkami končal na 25. mestu. V vlogi izzivalca bo le Domen Prevc, ki je s 115 metri in 94,6 točkami kvalifikacije končal na 34. mestu.

Pari v prvi seriji

Rjoju Kobajaši (Jap) – Timi Zajc

Clemens Leitner (Aut) – Žiga Jelar

Domen Prevc – Stephan Leyhe (Nem)

Junširo Kobajaši (Jap) – Lovro Kos

Muhamed Ali Bedir (Tur) – Peter Prevc

Erik Belshaw (ZDA) – Anže Lanišek

Na treningu pred kvalifikacijami je bil v prvi seriji najboljši in najdaljši Norvežan Halvor Egner Granerud, vodilni na turneji s 128.5 metri, Lanišek je s 125 metri imel drugo oceno, Zajc pa s 128 metri drugo daljavo in 9. oceno serije, Kos je skočil 124.5 metrov na 15. mestu, Peter pa 123 metrov na 17. mestu. V drugi seriji je bil najboljši in najdaljši s 129.5 metri domačin Stefan Kraft, Kos je bil s 122.5 metri tretji, Lanišek s 124.5 metri četrti, Zajc s 120.5 metri peti, Peter pa je s 121 metri imel 13. oceno serije.

Izjave po kvalifikacijah

Anže Lanišek (MP3): “Lep dan, konstantni skoki, tudi uvrstitve. Dobra napoved za jutri. Popoldne se bom normalno spočil in pripravil za jutrišnjo tekmo, kjer bomo skušali dati vse od sebe.”

Peter Prevc (MP3): “S potekom dneva sem danes zadovoljen. Že s prvim skokom tukaj nisem imel prav veliko težav. Lažje je potem vse skupaj nadaljevati. Z nastopom v kvalifikacijah sem izjemno zadovoljen.”

Lovro Kos (MP3): “Trije solidni skoki, tako da sem za jutri lahko miren in lahko samo uživam na tekmi.”

Robert Hrgota (MP3): “Zelo mirne kvalifikacije so za nami. Vsi fantje so se zelo lepo ujeli s skakalnico že od prvega skoka. Anže nadaljuje tako kot v Garmischu, zelo visok nivo skakanja, dobro se čuti, tako da lahko mirno nadaljuje jutri. Veseli me, da je Peter po debaklu v Garmischu s prvim skokom pokazal, da je nazaj, da dobro funkcionira in tudi zelo lep rezultat in skakanje danes. Lovro je v kvalifikacijah imel najslabši skok, a je bil v deseterici. Timi je naredil v kvalifikacijah tehnično napako, a je na treningih kazal zelo visok nivo skakanja. Žiga Jelar je stopnjeval. Res smo lahko mirni, za nami je lep, miren dan in jutri lahko zelo, zelo optimistično napadamo Innsbruck.”

Tekma se na Bergislu začne jutri ob 13.30 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico