Dovžan 32., Lovro Planko do prvih točk v karieri

Z moško individualno tekmo se je v Anterselvi nadaljeval svetovni pokal v biatlonu. Miha Dovžan je bil najboljši Slovenec na 32. mestu, Lovro Planko pa je prišel do svojih prvih točk v karieri. Bil je 39.

Lovro Planko je prišel do svojih prvih točk, ki jih ne pozabiš nikoli. Foto: Sloski

Prizorišče v Anterselvi se je znova izkazalao za izjemo zahrbtno in zahtevno. Zaradi visoke nadmorske višine imajo težave številni biatlonci, danes pa je 20 strelov na 20-kilometrski preiukušnji zadel zgolj Rus Anton Babikov, ki je tako presenetljivo prišel do svoje druge zmage v karieri. Rusu je zmago podaril Norvežan Tarjei Boe, ki je bil prepričljiv na prvih treh postankih. Na zadnjem postanku stoje pa je pridelal dve kazenski minuti in v skupnem seštevku časa je zgolj za 9,7 sekunde zaostal za Rusom. Tretji je bil še en Rus Said Karimulla Khalili, ki je bil tudi zelo dober strelsko, imel je samo eno kazensko minuto.

V slovenski reprezentanci svojega dneva znova žal ni imel Jakov Fak, ki se mu je povsem zalomilo na strelišču. Skupno 7 kazenskih minut je bilo občutno preveč in je zasedel 76. mesto. Veliko bolj sta bila s svojim nastopom zadovoljna Miha Dovžan in Lovro Planko. Dovžan je bil na obeh strelskih postankih leže zelo zanesljiv, stoje pa se mu je v prvo zalomilo 2x, v drugo pa 1x. Tri kazenske minute ob dobrem teku pa so pomenile 32. mesto in nove točke za svetovni pokal. Do svojih prvih pa je prišel mladi Planko, ki mu je uspel zelo dober nastop. Na prvem postanku je sicer zgrešl en strel, bil je 100% na prvem stoje, leže je zopet zgrešil le enkrat. Na zadnjem postanku stoje je bil v odličnem položaju, malce so se mu zatresle noge, ob še dveh dodatnih minutah pa je vseeno uspel zadržati 39. mesto in je prišel do svojih prvih točk v karieri. Tri kazenske minute je imel tudi Rok Tršan, ki pa je s tem zasedel 61. mesto. Alex Cisar je zelo dobro začel svoj nastop, je zadel prvih 9 strelov od 10. Potem pa se mu je nastop podrl drugič leže, ko je pristreljal kar 4 dodatne minute. ob Še petem zgrešenem strelu na konuc je zasedel 93. mesto.

Izjave po tekmi

Janez Marič: “Z nastopom Lovra Planka, ki je prišel do svojih prvih točk in Mihe Dovžana na 32. mestu, moramo biti zadovoljni. Dočim z ostalimi tremi tekmovalci nisem zadovoljen. Na strelišču je bilo veliko vetra, vsi so veliko grešili in tako je bila izredna priložnost za dobro uvrstittev. Žal se trem ni izšlo.

Lovro Planko: “Prva 20-kilometrska preizkušnja je za menoj in prišel sem do prvih dveh točk, na kar sem zelo ponosen. Žal sem na zadnjem streljanju zgrešil tista dva strela. Če jih ne bi, bi bil rezultat še veliko boljši. Vseeno sem si v teku v zadnjem krogu priboril ti dve piki in sem zelo vesel. To je tudi dobro za olimpijske igre.”

MIha Dovžan: “Danes je bilo malce boljše kot na zadnjih tekmah. Škoda za tista dva strela na prvem streljanju stoje, ker sta bila res čisto na robu. Na treningu sem kazal res dobre strelske rezultate in mi je žal, da mi tega ni čisto uspelo prenseti na tekmo. Nekaj točk je vseeno spodbudaa za naprej, za olimpijske igre.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3