Dovžan navdušil z vsem zadetimi streli, Lampič z najboljšim izkupičkom na individualnih tekmah

V Oslu so se z individualnima tekmama na delo vrnili najboljši biatlonci. V težkih razmerah so prevladovali domačini, za slovenski uspeh dneva je poskrbel Miha Dovžan s 23. mestom.

Miha Dovžan je odlično pripravljen pričakal zaključek sezone. Foto: NordicFocus

Organizatorjem je zopet nekoliko nagajala megla, zato sta bila začetka tekem zamaknjena za pol ure, a ob 13. uri se je dogajanje na znamenitem Holmenkollnu le začelo. Prednost so dobila dekleta, v težkih pogojih pa je odlično nastopila Anamarija Lampič. Znova je bila najhitrejša v teku, in zelo zbrana na strelišču. Na prvih treh postankih je zgrešila zgolj dva strela, minuto pribitka si je pridelala na prvih dveh postankih leže in stoje. Drugo leže je bila 100-odstotna, nato pa je žal zgrešila trikrat, kar ji je odneslo mesto v najboljši deseterici, vseeno pa je s petimi zgrešenimi streli izpolnila zastavljeni cilj trenerja Ricca Großa. Nekoliko slabše je šlo Poloni in Živi Klemenčič.  Poloni se je poznalo, da je imela težave z boleznijo pred prihodom na Norveško, zato višje od 60. mesta ni zmogla. Živa Klemenčič je na strelišču pridelala štiri minute pribitka in je bila 73. Prednost domačega terena je odlično izkoristila Ignrid Landmark Tandrevold, ki je zadela 19 strelov in prepričljivo zmagala. Druga je bila Elvira Öberg, ki je bila edina ne Norvežanka na današnjih stopničkah, saj je bila tretja Ida Lien.

V moški konkurenci so Vikingi slavili trojno zmago, kar šest pa jih je končalo znotraj najboljše deseterice. Najboljši je bil z vsemi 20 zadetimi tarčami Sturla Holm Laegreid, ki je za 28 sekund prehitel Tarjeija Boeja, tretji je bil Vete Sjaastad Christiansen. V slovenskem taboru se je izkazal Miha Dovžan, ki je zadel vseh 20 tarč in je prišel do zelo dobrega 23. mesta. Jakov Fak  je svoji dve edini napaki naredil na drugem postanku in je bil na koncu 26. Lovro Planko je zgrešil štiri strele (0,3,1,0) kar je pomenilo 63. mesto, Toni Vidmar je bil danes 70.

Jutri biatlonce in biatlonke čaka tekma s skupinskim startom.

Zvočne izjave (mp3):

Anamarija Lampič:Zelo sem zadovoljna. S tekom in s streljanjem. Ja tiste zadnje tri strele je bilo škoda. Vseeno je bilo to najboljše streljanje za to disciplino v tej sezoni in grem pozitivno naprej.”

Jakov Fak: “Žal tista dva zgrešena strela. To ni bilo zaželeno. Potem sem se zbral in nato naredil, kakor bi mogel že na drugem postanku. Tekaško sem začel dobro, a imel vmes eno krizo. Poskušal sem iztisniti vse iz sebe, a tekaško dosti slabo.”

Miha Dovžan: “Težko je bilo od starta. Nisem se najbolje počutil na progi, saj se že ponoči nisem dobro počutil. Poskusil sem iztržiti največ na strelišču in končno vseh 20 strelov. Smuči so bile vredu in imel sem tekmovalce pred seboj, ki sem jih lahko držal. Na koncu je škoda, da se nisem počutil še nekoliko bolje.”

Ricco Groß: “Tekma Anamarije ni bila slaba. Začela je zelo dobro z 1,1,0. Na koncu trije zgrešeni streli. To je bolje od pričakovanj in ti zgrešeni streli me sploh ne delajo jeznega. Bolj tista na začetku, ko je imela dobro serijo in nato zgrešila nepotrebno. Na koncu nova situacija zanjo, saj se je borila za deseterico in še trije zgeršeni streli. Vseeno jutri starta na tekmi s skupinskim startom in to je bil glavni cilj. Dovžan z odličnim streljanjem. Ni pretiraval s hitrostjo pri streljanju in zadel vse tarče ter odličen rezultat. Jaka je bil jezen, saj je na drugem postanku oba strela zgrešil na sedem. Z le enim zgrešenim bi se boril za top 15, priložnost pa je bila tudi za vse zadetke in deseterico. Sedaj čakamo na startno listo in upamo na enega tekmovalca tudi pri moških.”

Uradni rezultati, moški >>

Uradni rezultati, ženske>>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3