Dvojec Miha Šimenc – Vili Črv na 11. mestu v Livignu

Po posamičnem sprintu je Livigno danes gostil še ekipni sprint v prosti tehniki. Skozi polfinalno sito sta se v finalni tek prebila Miha Šimenc in Vili Črv, ki sta končala na 11. mestu.

Vili Črv © GEPA

V polfinalu sta nastopili dve slovenski ekipi, mlajša Izidor Karničar in Jošt Mulej, ki sta ta konec tedna debitirala v svetovnem pokalu, sta končala na 21. mestu s 25,52 sekundami zaostanka za prvouvrščenima Švedoma, Marcusom Gratejem in Edvinom Angerjem. Naša najboljša sprinterja, Miha Šimenc in Vili Črv sta bila v polfinalnem teku na 13. mestu z zaostankom 7,48 sekund za Švedoma in sta se tako prebila v finalni tek.

Izenačena konkurenca 15 ekip v finalu se je prvič začela razbijati na polovici 7,2 km preizkušnje, naša dva pa sta šele ob zadnjih predajah izgubila stik z najhitrejšimi osmimi ekipami. Na koncu sta zasedla 11. mesto z zaostankom 14,58 sekund za Francozoma Renaudom Jayem in Richardom Jouvejem, ki sta zmagala pred prvo italijansko zasedbo v postavi Francesco De Fabiani in Federico Pellegrino ter  švicarsko zasedbo v postavi Janik Riebli in Valerio Grond.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Franciji, v Les Roussesu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK