Dvojna slovenska zmaga tudi v Courchevelu, Nika Prevc četrta

Na tretji tekmi poletne velike nagrade 2022 v francoskem Courchevelu je zanesljivo zmagala olimpijska prvakinja Urša Bogataj pred rojakinjo Niko Križnar, trojno slovensko zmago je preprečila domačinka Julia Clair na tretjem mestu, Nika Prevc je bila četrta.

Zmagovalni oder v francoskih Alpah © SloSki

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj je v Courchevelu zanesljivo drugič v tej sezoni opravila s konkurentkami. Skočila je 125.5 in 123.5 metrov ter zbrala 232,4 točk. Druga je bila Nika Križnar, ki je skočila 115.5 in115 metrov, zbrala pa je 213,6 točk, za veselje domačih gledalcev pa je poskrbela Julia Clair s 121 in 116 metri ter 202,0 točkami na tretjem mestu, kar so njene prve stopničke med elito po zimski Planici 2014.

Rezultat kariere med elito je postavila Nika Prevc s 4. mestom, potem ko je v finalu po 118 metrih v prvi seriji s 6. napredovala na 4. mesto s 115.5 metri, zbrala pa je 198,4 točk. Katra Komar je tekmo tridesetih skakalk v francoskih Alpah končala na 18. mestu z 89.5 in 94 metri ter 107.8 točkami.

Po treh tekmah ima Bogatajeva na vrhu skupnega seštevka 40 točk prednosti pred Križnarjevo, Josephine Pagnier zaostaja že 125 točk, v pokalu narodov pa imajo naše skakalke že 285 točk naskoka pred Nemkami.

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “S prvo serijo sem kar zadovoljna, z drugo pa ravno ne. Vseeno pa se mi zdi, da je bil rezultat veliko boljši kot skoki. Res je bilo tudi malo manj tekmovalk tu, a lahko rečem, da sem bolj zadovoljna s skoki na treningu danes kot pa na tekmi.”

Nika Križnar (MP3): “Z rezultatom sem zadovoljna, s samimi skoki pa nisem najbolj zadovoljna, če povzamem vse skupaj. Vem, da imam še veliko rezerv, hkrati pa tudi vem, da sem imela tudi malo nesreče z vetrom. Če narediš slab skok v slabem vetru, se to zelo pozna. Moram reči, da kljub temu, da skoki niso bilo najboljši, je bil rezultat toliko lepši. Vesela sem, da sem ponovno skupaj z Uršo stala na stopničkah.”

Nika Prevc (MP3): “Zelo sem zadovoljna s svojimi skoki, predvsem z napredkom iz treninga, kar mi je prineslo potem tudi zelo dober rezultat.”

Zoran Zupančič (MP3): “Sam razplet tekme je bil čudovit, res smo lahko zadovoljni z rezultati. Je pa res, da je bila tu konkurenca še manjša kot v Wisli. Prvo mesto ponovno za Uršo Bogataj, drugo za Niko Križnar, za las četrta Nika Prevc, kar je super rezultat za njo,  med dvajseterico pa je bila tudi Katra Komar. Z rezultati smo zadovoljni. Ekipa pa še ni popolna, v napadu še nismo z vso artilirijo, je pa res, da je tudi strelivo danes šlo malce mimo. S samimi skoki danes nismo bili popolnoma zadovoljni. Morda malo težka, hitra kombinacija včerajšnjega prihoda in današnjega odhoda domov ter treningov in tekem, a naredili smo tisto, po kar smo prišli.”

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala sredi septembra v Romuniji.

Uradni rezultati >>

Deli novico