Dvornik in Bucik z novim uspehom v veleslalomu

Ana Bucik in Neja Dvornik sta bili na Jasni odlični v veleslalomu. Jutri obe in še Andrejo Slokar, ki se ji danes ni izšlo, čaka še slalom.

Neja Dvornik je bila najboljša Slovenka. Foto: Agence Zoom

Proga na Jasni ne izgleda povsem zahtevna, a so organizatorji naredili izjemno ledeno, kar je številnim smučarkam povzročilo številne težave. Na žalost številnih domačih navijačev tudi Petri Vlhovi, ki je padla in se poškodovala. Veliko bolje pa so se z zahtevno progo spopadle Slovenke. Izjemno hitra je bila v prvem teku Ana Bucik, ki je nastopila s številko 21. Kljub temu, da ni več startala med najboljšimi, je to ni zmotilo in dosegla je 14. čas prve vožnje, kjer so vladale velike razlike. Slovenka je zaostala +3,95 za premočno vodilno Saro Hector iz Švedske. Odlično je s progo opravila tudi Neja Dvornik, ki je s številko 45 dosegla celo 19. čas prvega dela tekmovanja. Njen zaostanek je znašal +4,39. Žal se prvič v letošnji sezoni veleslaloma ni uspelo prebiti Andreji Slokar, ki je bila na koncu 44.

Razmere se v drugi vožnji niso spremenile, na ledeni progi je Neja Dvornik napredovala za eno mesto in zasedla končno 18. mesto. S tem je bila tudi najboljša Slovenka, saj Ana Bucik v spodnjem delu proge na žalost ni bila najhitrejša in je v finalu izgubila nekaj mest ter bila 21.

Še eno vožnjo iz učbenikov je prikazala Sara Hector, ki je z najboljšim časom drugega teka na koncu slavila s prednostjo +1,52 pred Mikaelo Shiffrin, ki je bila tudi premočno boljša od ostalih tekmic. Tretja Alice Robinson je zaostala že neverjetnih +2,71. Enak vrstni red je bil že po prvem teku.

Dekleta jutri čaka še slalom.

Zvočne izjave (mp3):

Ana Bucik: “Posebno težke razmere. V prvem teku sem si jih dobro lotila, a žal naredila kar eno večjo napako. V drugo sem želela še bolj napasti, a žal moje vožnje še niso konstante. Vse je bilo preveč okroglo in čas se je nabiral.”

Neja Dvornik: “Bila je zahtevna tekma, še za tiste, ki so navadno res dobre. Jaz sem v obeh tekih imela rezerve, a sem vesela, da sem se po nekaj slabših tekmah uspela postaviti na noge in upam, da uspem to vleči naprej. Jutri si želim iti na tekmo brez pričakovanj in nato v danem momentu potegniti ven čim več, kar se da.”

Mitja Kunc:Zopet ena solidna tekma za našo ekipo. Dve finalistki, a ocena je toplo-hladno. Anin prvi tek zelo dober do napake. Tudi drugi tek se je lotila na pravi način in odločno. A ko se je pripetila napaka, ko je skoraj zdrsnila, jo nekako povleče nek vakum. Takrat neha smučati in vse stare napake pridejo na plan in posledično je temu primeren rezultat. Pohvale za Nejo, ki je prišla po dolgem času v finale in ima sedaj lep rezultat, na katerem lahko gradi. Enako velja za Ano. Še enkrat več poudarjam, da je treba iti s pokončno glavo naprej in nadaljevati v tem stilu. Treba si je zapomniti dobre stvari in delati dalje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K