Dvornik prvič med deseterico, zadovoljna tudi Bucik

Na Jasni so se smučarke pomerile še v slalomu, ki je letos najbolj uspešna slovenska disciplina. To sta z izvrstnim smučanjem potrdili Neja Dvornik in Ana Bucik, ki sta se uvrstili med top 15. Neja Dvornik je z 10. mestom prišla do uspeha kariere.

Neja Dvornik ni skrivala zadovoljstva nad svojo predstavo. Foto: Agence Zoom

Na Jasni so navijači kljub odsotnosti Petre Vlhove pripravili izjemno vzdušje na poledeneli progi. Odlično sta se na zahtevni progi že v prvi vožnji znašli Ana Bucik in Neja Dvornik. Bucik je s številko 12 dosegla tudi 12. čas in je za izven serijsko Američanko Mikaelo Shiffrin zaostajala +2,30. Odlično izhodišče si je priborila Dvornik, ki je postavila 20. čas prvega teka s številko 31. (+2,77). Žal je na zahtevni podlagi odstopila Andreja Slokar, ki je zdrsnila.

V finalu je še posebno odločno nastopila Neja Dvornik. Napadala je od začetka do cilja in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Skupno je napredovala kar za deset mest in na koncu z 10. mestom prišla do uvrstitve kariere.  Odlično smučanje Dvornikove je bilo dovolj, da je bila najbolje uvrščena Slovenka, čeprav Ana Bucik v finalu ni smučala slabo. Imela je nekaj manjših napak, ki so na koncu zadostovale za odlično 13. mesto. V finalu je Shiffrinovo izjemno izzvala Zrinka Ljutić. Hrvatica je bila blizu svoje prve zmage v svetovnem pokalu, a se izjemna Američanka ni pustila zmesti in je izzivalko za svojo 95. zmago kariere in 150 stopničke v svetovnem pokalu premagala za zgolj 14 stotink. Tretja je bila Švedinja Anna Swenn Larsson.

Izjave po tekmi:

Ana Bucik: “Sem zelo zadovoljna, saj je bilo smučanje na veliko višji ravni, kot na preteklih tekmah. Sem še delala napake, ki so povzročile izgubo časa, a sem vesela, da je hitrost tukaj in grem lahko mirno v nadaljevanje sezone.”

Neja Dvornik: “Že prvi tek je bil soliden in sem začutila, da lahko dodam še nekaj v drugem. To mi je odlično uspelo. S končnim rezultatom sem morda malce presenečena, a smo se vsi skupaj zavedali, da lahko posežem tudi tako visoko.”

Mitja Kunc: “Odlična tekma, noro vzdušje 30.000 gledalcev, čeprav se je njihova Petra včeraj poškodovala. Sam sem zadovoljen, saj je viden napredek. Obe finalistki sta v drugem teku resnično tekmovali in na koncu obe med 15. Super uvrstitev in dobra popotnica za naprej. V drugem teku sta punci prikazali smučanje, ki ga kažeta na treningu in to prinaša zadovoljstvo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K