Elita mlajših članic in članov v biatlonu se že zbira na Pokljuki

Pokljuki je letos pripadla čast, da gosti prve tekme pokala IBU za mlajše članice in člane v biatlonu. Ekipe so že prispele na Pokljuko, kjer so opravile prve neuradne treninge.

Če smo še prejšnji teden zaskrbljeno strmeli v nebo in dežne kaplje, ki so onemogočale pripravo tekaške proge, je zdaj jasno, da tekme, IBU pokala za mlajše člane v biatlonu, ta konec tedna bodo. Organizacijska ekipa, ki pripravlja snežno podlago, je z odliko opravila v boju z naravo in naredila dovolj snega, da je biatlonski snežni stadion pripravljen na največjo tekmo te sezone na Pokljuki.

300 biatloncev iz 38 reprezentanc se bo ta konec tedna zbralo na Pokljuki, kjer bosta v soboto in nedeljo tekmi IBU pokala mlajših članic in članov v biatlonu. V soboto ob 10.30 se bodo na prizorišču pomerila dekleta v šprintu, ob 14. uri sledi tekma mlajših članov v šprintu. Tudi naslednji dan se tekmovalno dogajanje začne ob 10.30 s posamično tekmo mlajših članic in zadnja pokljuška tekma te sezone ob 14. uri, ko se bodo na 15 kilometrski razdalji posamično pomerili fantje.

Ekipe so že opravile prvi neuradni trening. Trener ženske mladinske ekipe Rok Tršan, ki smo ga še lani videli v biatlonski eliti, je povedal: »Ekipa je za ta vikend dobro pripravljena. Punce so dobro trenirale, tako da ni nobene bojazni, da ne bi dobro nastopile tukaj – na domači Pokljuki,« komentiral je tudi prvi trening: »Današnji trening je potekal zelo dobro, punce so se tudi strelsko izkazale, tako da so me kar precej presenetile. Očitno jim domače prizorišče ustreza.« Dodal je še, da mu je žal, da ni bila proga v celoti odprta za trening.

»To je čast,« so bile prve besede trenerja B ekipe Jureta Ožbolta na temo otvoritvene tekme sezone na Pokljuki, hkrati pa je ocenil pripravljenost: »Ekipa dobro pozna strelišče, tako da imamo nekaj prednosti.«

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3