Ema Klinec in Nika Križnar 5. na premierni super ekipni tekmi v meglenem Zau

Srednja skakalnica v Zau je bila prizorišče premierne super ekipne tekme v svetovnem pokalu, kjer ekipo zastopata po dve članici vsake reprezentance, sestavljena pa je iz treh serij, v finalni skače osem najboljših ekip. Ema Klinec in Nika Križnar sta zasedli 5. mesto.

Ema Klinec © GEPA

Premierna super ekipna tekma prinaša tekmovanje v treh serijah s po dvema tekmovalkama za vsako državo. Zoran Zupančič je v našo ekipo postavil Emo Klinec in Niko Križnar, začelo pa se je zelo dobro. Klinec je z 88 metri naši popeljala na drugo mesto za Kanado, za katero je znova odlično skočila včerajšnja zmagovalka, Alexandria Loutitt. Žal se prvi skok danes ni preveč posrečil Križnarjevi, ki je pristala pri 86.5 metrih, v meglenem Zau pa sta naši prvo serijo končali na 6. mestu za Avstrijo, Kanado, Nemčijo, Japonsko in Norveško. 

V drugi seriji je Ema Klinec z 91.5 metri znova svojo nalogo opravila zelo dobro, kar je pomenilo 5. mesto Slovenije po treh skokih. Nika Križnar je bila znova nejevoljna po doskoku pri 88.5 metrih, naši pa sta padli nazaj na šesto mesto s 369,2 točkami. Pred finalno serijo osmih ekip je vodila Avstrija s 408,4 točkami pred Norveško, ki je imela 393,4 točkami, Nemčija je imela 381,8 točk, Kanada 377,4 točk in Japonska 370,8 točk.

V finalni seriji je žal slabše skočila tudi Klinec, ki je pristala pri 86.5 metrih, a tudi japonski nastop ni bil najboljši in naši sta bili pred zadnjo skupino na 5. mestu z 52,3 točkami zaostanka za vodilno Avstrijo. 31,1 točk je zaostajala Kanada, 33,4 točk je bila zadaj Nemčija, 34,8 točk pa Norveška. S 94.5 metri v finalni seriji pa je nato občutek olajšanja prevzel Niko Križnar, naši pa sta s tem potrdili 5. mesto s končnim izplenom 574,0 točk. Zmage na premierni super ekipni tekmi sta se razveselili Chiara Kreuzer in Eva Pinkelnig za Avstrijo, zbrali sta 6 točk, drugi sta bili Thea Minyan Bjoerseth in Anna Odine Stroem za Norveško s 589,3 točkami, tretji pa Nemki Katharina Althaus in Selina Freitag za Nemčijo s 581,8 točkami.

Izjavi po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Malo drugačna tekma danes, trije skoki. Dva sta boljša kot včeraj, zadnjega pa sem šla na vse ali nič. Dobila sem precej malo. Prva skoka pa sta tista, na katerih bom gradila naprej. Čestitke ostalim, ki so bili danes boljši.”

Zoran Zupančič (MP3): “Vreme je bilo zelo megleno. Težko smo videli napake zaradi goste megle, a glede na rezultate je bilo teh napak kar nekaj. Povprečni skoki in samo zadnji skok Nike Križnar in pogojno tudi prvi Eme Klinec bi bil dovolj, če bi bili punci take skoke sposobne nanizati v seriji. V ostalih skokih je bilo žal preveč napak in tu je peto mesto.”

Jutri se japonska turneja v Zau zaključuje s posamično tekmo.

Uradni rezultati >>

Deli novico