Ema Klinec na stopničkah tudi v zasneženem Lillehammerju

Na tretji tekmi norveške skakalne turneje v Lillehammerju je Ema Klinec s tretjim mestom zadržala skupno vodstvo v seštevku turneje. Prvič so točke osvojile vse Slovenke, Nika Križnar je bila šesta, rezultat kariere je uspel Katri Komar.

Najboljše tri v Lillehammerju © SloSki

Skakalke je pozdravil povsem zimski Lillehammer, tekma je bila zaradi sneženja celo prestavljena za pol ure. Po prvi seriji je vodila domačinka Eirin Maria Kvandal s 124 metri in 109,9 točkami pred našo Emo Klinec, ki je skočila 120 metrov in je zbrala 105,4 točk, tretja je bila v zelo zahtevnih razmerah Nemka Selina Freitag s 121.5 metri in 104,3 točkami. Odlična peta je bila Nika Križnar s 122 metri in 101,8 točkami, 11. je bila Katra Komar s 114 metri in 89,3 točkami, do točk sta skočili tudi preostali naši skakalki. Nika Prevc je z 98.5 metri in 63,2 točkami zasedala 23. mesto, Maja Vtič je bila s pol metra daljšim skokom in z 62,1 točkami mesto za njo. 

V finalu je Vtič skočila 102 metra in je s 130,4 točkami končala na 27. mestu, Prevc je s 109.5 metri in 146,4 točkami napredovala na končno 22. mesto. Končno je med prvo petnajsterico v svetovnem pokalu skočila Komar, ki je s 114 metri in 179,1 točkami končala na 13. mestu, tako visoko kot še nikoli v karieri. Še en zelo soliden skok je v finalu uspel Križnarjevi, s 124 metri in 211,2 točkami je tekmo končala na 6. mestu. Klinec je s 122 metri in 216,6 točkami znova končala na zmagovalnem odru, potem ko je zasedla 3. mesto in je postala najuspešnejša Slovenka z uvrstitvami na zmagovalni oder, to je bil že njen 25. skok med najboljše tri. Zmagala je na koncu domačinka Silje Opseth z 223,1 točkami, v finalu je skočila 131 metrov in zmagala s 7. mesta, druga je bila Nemka Freitag s 126 metri in 222,5 točkami.

Avstrijka Eva Pinkelnig si je z 11. mestom že zagovotila veliki kristalni globus, v seštevku norveške turneje pa še naprej v vodstvu ostaja Ema Klinec, ki je prednost povečala na 33,6 točk, Križnar je sedma.

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Zelo težka tekma. Vesela sem, da sem ohranila to zbranost in stopila na stopničke. Točno ne vem kaj se je zgodilo v prvem skoku, nekoliko me je zakrivilo. Z mize je bil skok zelo dober. Čudno. Drugi pa je bil lep, a slebše razmere, zato manj metrov. Na splošno pa sem zelo zadovoljna. Še enkrat pa – na taki tekmi priti na stopničke, se mora vse poklopiti in pokazati moraš dobre skoke.”

Nika Križnar (MP3): “Zadovoljna sem s svojo predstavo. Grem korak za korakom. Ta skakalnica mi je všeč veliko bolj kot tista v Oslu. Všeč mi je, da napredujem tudi s skoki. Še ena kljukica danes. Jutri kvalifikacije in potem še ena tekma.”

Katra Komar (MP3): “Danes sta mi končno uspela dva dobra skoka in to oba na tekmi in tako sem dosegla najboljši rezultat v karieri, zato sem zelo zadovoljna.”

Zoran Zupančič (MP3): “Težka tekma v sneženih razmerah, veter se je menjal, bilo je zelo napeto. Zelo sem zadovoljen z ekipnim izplenom. Ema je stabilna, ponovno stopničke za 3. mesto, še bolj se je utrdila v vodstvu turneje. Med šest tudi Nika Križnar. Rezultat kariere Katre, upam, da se bo zdaj sprostila in nadaljevala. V točkah tudi Nika Prevc in Maja. Danes smo zadovoljni z ekipnim uspehom.”

Jutri bodo v Lillehammerju na sporedu kvalifikacije za sredino tekmo v Lillehammerju, zadnjo pred poleti v Vikersundu v nedeljo.

Uradni rezultati >>

Deli novico