Ema Klinec s prvo oceno finala do drugega mesta v Hinterzartnu

Na 14. posamični tekmi svetovnega pokala smučark skakalk je v nemškem Hinterzartnu Ema Klinec zaostala samo za domačinko Katharino Althaus, Nika Križnar je bila enajsta, Maja Vtič pa je zasedla 17. mesto.

Ema Klinec © SloSki

V Hinterzartnu je po prvi seriji zelo zanesljivo vodila domačinka Katharina Althaus s 107 metri in 136,3 točkami, Sara Takanaši z Japonske je s 103.5 metri zaostajala kar 14,9 točk, tretja pa je bila Kanadčanka Abigail Strate s 103 metri in 20,6 točkami zaostanka. Ema Klinec, zmagovalka kvalifikacij, je zasedala 6. mesto s 102 metroma in 25,9 točkami zaostanka, Nika Križnar je bila s 101 metrom in s 108,9 točkami osma, v finale pa se je na 16. mestu prebila tudi Maja Vtič z 91.5 metri in 100,3 točkami. Brez finalne serije sta ostali Katra Komar z 82.5 metri na 33. mestu in Nejka Repinc Zupančič z 79 metri na 37. mestu.

V finalni seriji je Vtič pristala pri 90.5 metrih in je s 197,3 točkami izgubila eno mesto in je bila na koncu uvrščena na 17. mesto. Križnar je bila po doskoku pri 91.5 metrih nejevoljna, z 210,3 točkami pa je padla na 11. mesto. Sijajno pa je nato skočila Klinec, 105.5 metrov, kar je bila druga najboljša daljava finalne serije, 237,6 točk pa jo je popeljalo na izvrstno drugo mesto. Boljša je bila le Althaus s 102 metroma v finalu in z 258,8 točkami, prvič je na zmagovalnem odru s 3. mestom končala Kanadčanka Strate z 236,3 točkami oz s 106.5 metri v finalu, a z boljšimi razmerami kot Ema Klinec.

Stopničke v Hinterzartnu © SloSki

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Že dolgo nismo bili tu. Skakalnica je prenovljena. Danes sem mogoče presenetila tudi sebe, res sem dobro odskakala. Že kvalifikacijski skok je bil super. V prvem skoku sem naredila staro napako, napadla sem v počepu, v finalu pa sem vedela kaj narediti in zelo dober skok. Drugo mesto, vesela sem. Želim nadaljevati s takimi skoki, uživati in biti mirna pri tem, kar delam.”

Nika Križnar (MP3): “Lahko ocenim, da sem s skoki lahko delno zadovoljna, niso bili tako napačni. Na žalost je bila danes loterija z vetrom. Moral si imeri res precejšnjo srečo, da si dobil dober veter. Na žalost se ni izkazalo, da bi šlo v moj prid. A pridejo tudi take tekme, tako da je potrebno dati glavo pokonci in iti naprej. Jutri je nova tekma. Upam, da tole prespim in jutri naredim boljše skoke.”

Zoran Zupančič (MP3): “Današnja tekma je potekala v zelo, zelo težkih vetrovnih razmerah. Res smo zadovoljni z izplenom. Ema Klinec super kvalifikacijski in finalni skok za drugo mesto, kar je super rezultat. Nika Križnar se tu do zdaj še ni znašla, upam, da bo jutri boljše. Po dolgem času ponovno med dvajset Maja Vtič, kar je res vzpodbudno zanjo pred svetovnim prvenstvom. S tem smo lahko zadovoljni. Jutri pa pričakujemo oz. si želimo še več od Katre Komar, ki se ji danes ni uspelo uvrstiti v finalno serijo, tako kot ne Nejki Repinc Zupančič.”

Jutri bo v Hinterzartnu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.

Uradni rezultati >>

Deli novico