Ema Klinec v Willingenu zaostala le za Kramerjevo in Althausovo

Slovenske smučarske skakalke se v vetrovnem nemškem Willingenu veselijo novih stopničk, Ema Klinec je zasedla 3. mesto.

Foto: Sloski

Vetrovni Willingen je danes dovolil izpeljavo le ene serije v konkurenci. Zmage se je veselila Sara Marita Kramer s 123.5 metri in 80,2 točkami pred Nemko Katharino Althaus, ki je skočila 126.5 metrov, zbrala pa je 77,1 točk, odlična pa je bila Ema Klinec na tretjem mestu s 127 metri in 72,0 točkami. Četrta je bila Juki Ito s 123.5 metri in 71,6 točkami, takoj za njo pa Nika Križnar s 120.5 metri in 69,8 točkami na 5. mestu. Uspeh naših je dopolnila Urša Bogataj s 108.5 metri in 53,1 točkami na 7. mestu, Nika Prevc je bila s 108 metri in 41,1 točkami 11., Špela Rogelj pa je končala na 18. mestu s 97 metri ter 23,0 točkami, medtem ko je bila Jerneja Brecl diskvalificirana.

Izjave po tekmi

Ema Klinec

Predvsem sem vesela, da je tekma sploh bila in da ni bilo kakšnih poškodb. Sicer pa lep skok z mize. Res mi je žal tiste napake v zraku, ki mi je odnesla kar nekaj metrov. Sicer pa super, čestitke tudi ostalim puncam. Upam, da bo tekma tudi jutri in popravimo še tiste stvari, ki jih moramo.

Nika Križnar

Z današnjim skokom sem zelo zadovoljna. Glede na včerajšnji trening mi je uspel super skok s podpisom, vem pa, da moram še naprej delati na tem. Še naprej tako!

Urša Bogataj

Tekma je bila kar težka. Naredila sem skok, ki ni bil prav dober, a prav slab pa tudi ne. Upam, da bo naslednjič bolje.

Jutri ob 10. uri bo v Willingenu na sporedu še ena tekma.

Deli novico