Ema Klinec z drugim mestom ostaja v vodstvu norveške turneje

Po zmagi v kvalifikacijah je Ema Klinec zasedla 2. mesto na uvodni tekmi 4. norveške skakalne turneje, zaostala je le za Avstrijko Chiaro Kreuzer. Nika Križnar je bila deseta, Nika Prevc pa je zasedla 13. mesto.

Ema Klinec © SloSki

V najboljšem položaju na prvi tekmi po svetovnem prvenstvu v Planici je bila po prvi seriji Nemka Katharina Althaus s 126 metri in 131,6 točkami pred Norvežanko Maren Lundby, ki je skočila 133 metrov in zbrala 129,6 točk, tretja je bila Japonka Juki Ito s 128 metri in 129,3 točkami. Ema Klinec, zmagovalka kvalifikacij, je s 123 metri in 124,1 točkami zasedala 6. mesto, Nika Križnar je bila po težavah z vožnjo v iztek s 125 metri in 115,4 točkami deseta, Nika Prevc pa 13., skočila je 119 metrov in zbrala 112,0 točk. Brez finalne serije sta ostali Katra Komar s 108.5 metri in 88,2 točkami na 33. in Maja Vtič s 93.5 metri in 59,3 točkami na 39. mestu.

V finalni seriji je Prevc s 119.5 metri in 227,0 točkami zadržala visoko 13. mesto, podobno kot s 124 metri in 233,6 točkami tudi Križnar deseto mesto. Ema Klinec je z bolečinami v kolenu pristala pri 126.5 metrih, 254,6 točk pa je bilo na koncu nedosegljivih za vse z izjemo Avstrijke Chiare Kreuzer, ki je skočila enako daleč takoj za njo, zbrala pa je 260,1 točk. Na tretje mesto se je prebila domačinka Anna Odine Stroem z 253,1 točkami.

V seštevku turneje še naprej vodi Ema Klinec, Nika Križnar je na 9. mestu, Nika Prevc pa tri mesta nižje.

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “To so moje prve stopničke v Oslu. Lahko rečem, da mi je malo žal prvega skoka. Niti ni bilo neke napake, a le z noge ni bilo dovolj. Drugega sem šla na vse ali nič, tvegala sem, da bi zgrešila skok, a sem v dobri formi. Očitno je to boljši recept. Lepo majico imam in upam, da jo obdržim do konca.”

Nika Križnar (MP3): “Zelo sem vesela Eminega rezultata, super se je borila tudi v drugi seriji. Res upam, da spiše še eno tako lepo zgodbo, kot sem jo jaz lani. Za svoje skoke pa lahko rečem, da sem razočarana, niso takšni, kot si jih želim. Potrebujem še malo preklopa, da pridem nad smuči, da bi več potovala. A nič zato, v drugi seriji sem več delala na telemarku, kjer sem v prvi seriji izgubila precej točk. Vem, kje imam rezerve. Glavo gor, turneja se je šele začela, vse je še mogoče. Držim pesti za celotno ekipo in hvala vsem, ki nam pomagajo in nas podpirajo.”

Nika Prevc (MP3): “Zadovoljna sem z današnjo tekmo. Vesela sem, da sem uspela popraviti skoke s svetovnega prvenstva. Upam, da bom tako nadaljevala čez celo turnejo.”

Zoran Zupančič (MP3): “Lep začetek turneje. Po vsem, kar je prikazala Ema že včeraj in danes si je zaslužila najmanj drugo mesto. Oblekla je majico vodilne. Lep rezultat tudi Nike Križnar, vemo, da je spet v postelji in ni 100%. Lepi skoki tudi Nike Prevc, povsem drugače kot v Planici. S tem smo zadovoljni in gremo dalje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico