Ema Klinec z osebnim rekordom v Willingenu le za Katharino Althaus

Na posamični tekmi smučarskih skakalk v nemškem Willingenu je Ema Klinec po vodstvu v prvi seriji zaostala le za izjemno Katharino Althaus, ki je v finalni seriji skočila 149.5 metrov, tri metre več od naše skakalke, tretja je bila Sara Takanaši. Nika Križnar je že odpotovala v domovino.

Najboljše tri na prvi tekmi v Willingenu © GEPA

Willingen je tokrat skakalke pozdravil v povsem drugačni podobi kot včeraj, saj je bil na čase tudi obsijan s soncem, vetrovnih težav pa ni bilo. Zaradi slabe forme Nika Križnar danes ni skakala, tako da smo na tekmi imeli štiri slovenske predstavnice. Izjemno izhodišče si je po prvi seriji priskakala Ema Klinec, ki je vodila s 137.5 metri in 120,7 točkami pred Japonko Saro Takanaši, ki je skočila 139 metrov, zbrala pa je 118,4 točk, tretja je bila Nemka Katharina Althaus, ki je skočila 133 metrov, zbrala pa je 117,8 točk. Na 20. mestu je bila Maja Vtič s 118 metri in 77,4 točkami, Katra Komar pa je zasedla 27. mesto s 113 metri in 67,4 točkami. Le 4 desetinke so na 31. mestu do prvih točk v karieri zmanjkale Nejki Repinc Zupančič, ki je skočila 98 metrov.

V finalu je Komar skočila 101.5 metrov in je s 122,5 točkami končala na 29. mestu. Vtič je s 126.5 metri in 167,7 točkami končala na 21. mestu. Izjemno je nato skočila Althaus, kar 149.5 metrov, 264,4 točk pa je bil izziv za preostali tekmovalki. Takašani je pristala pri 141.5 metrih in je z 245,7 točkami končala na 3. mestu, nov uradni osebni rekord pa je s 146.5 metri skočila Klinec, 256,3 točk pa je bilo dovolj za tretje zaporedno drugo mesto, skupno peto v tej sezoni!

Izjavi po tekmi 

Ema Klinec (MP3): “Danes sta mi uspela dva res super skoka. Vesela sem, ker se mi je v Hinterzartnu vedno v prvi seriji pojavila manjša napaka, tukaj ne. Sicer je rezultat enak, a bolj na podlagi tega, ker je Katharina Althaus res odskakala odlično. V prvi seriji je mogoče imela malo smole z razmerami, v drugi pa je res napadla in zasluženo zmagala. Jaz sem zelo zadovoljna z današnjo tekmo. Ponovno osebni rekord, 146.5 metrov s telemarkom in res bi si želela še več takšnih skokov.”

Zoran Zupančič (MP3): “Super tekma danes. Ponovno stopničke. Konstantni skoki Eme Klinec, res dobra borba tudi za zmago. Je pa res Katharina Althaus v finalu naredila res super skok, je kar vrgla rokavico. Žal se nam je za malo spet izmuznila zmaga. A če bo tako nadaljevala, bo slej ko prej prišla ta težko pričakovana zmaga. Maja Vtič je kvalitativen preskok naredila že v Hinterzartnu in tu je nov lep izkupiček točk. Katra Komar je ponovno v točkah, žal je malenkost zmanjkalo Nejki Repinc Zupančič za te težko pričakovane točke. Res lepa tekma pred res lepo publiko. Posebno vzdušje, tega v ženskih skokih nismo tako navajeni. Lepa tekma in smo kar veseli glede na situacijo v ekipi. Nika Križnar se je včeraj odločila, da ne bo zdržala tega vikenda. Včerajšnji skok jo je preveč potrl in posledično smo se odločili, da jo odmaknemo iz tekmovanj. Trenutno je že na poti domov. Kako se odločimo naprej, bo povedala največ sama, ko bo pripravljena, ko bo malo proč od skakalnic. Upam, da se bo umirila in bo potem normalno tekmovala naprej. Žal v skokih pride kdaj do takšne situacije. Nika že pet let kar konkretno vleče ta naš voz. Ni morda razlog samo, da je bilo delo slabo. Razlogi so lahko tudi, da je malenkost iztrošena, utrujena, tako tudi deluje. V zadnjem obdobju je bilo kar nekaj težav, bolezni, zvin gležnja. Od takrat naprej se te težave kar vrstijo in upam, da ji bo ta upam kratek počitek hitro povrnil moči.”

Jutri skakalke v Willingenu čaka še ena preizkušnja, na kateri pa zaradi slabe forme ne bo Nike Križnar, ki je že odpotovala domov.

Uradni rezultati >>

Deli novico