Ema Volavšek na finalu v Trondheimu 8., Vrhovnik 28.

Svetovni pokal v Trondheimu se je za nordijske kombinatorke in kombinatorce sklenil s posamičnima tekmama na veliko oz. srednji napravi. S finalnima tekmama sezone sta dobro opravila tudi Ema Volavšek, ki je bila osma in Vid Vrhovnik, ki je sezono sklenil z rezultatom med najboljšo trideseterico.

Ema Volavšek, foto: NordicFocus

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji so kombinatorci sklenili s posamično tekmo na veliki skakalnici v norveškem Trondheimu. Po skakalnem delu preizkušnje je bil s 141 metri najboljši Avstrijec Stefan Rettenegger pred rojakoma Johannesom Lamparterjem s 140 metri in 5 sekundami zaostanka ter Franzom-Josefom Rehrlom s 134.5 metri in 36 sekundami zaostanka. Dober skok je uspel Vidu Vrhovniku, ki je s 123 metri imel 2 minuti in 34 sekund zaostanka na 28. mestu. Gašper Brecl je skočil 110 metro za 3:43 minut zaostanka na 43. mestu, Erazem Stanonikpa je s 108 metri imel 4:05 minut zaostanka na 46. mestu. 

Na 10 km preizkušnji je bil pričakovano najmočnejši Lamparter, ki je zadnjo tekmo sezone dobil z 9,2 sekundami prednosti pred Retteneggerjem, na tretje mesto se je v ciljnem sprintu prebil četrti po skokih, Estonec Krisjan Ilves, ki je zaostal 1:08,0 minute. Vrhovnik je sezono sklenil z uvrstitvijo med prvo trideseterico, z 28. mestom, končni zaostanek je znašal 2 minuti in 25,7 sekund. Na 44. mestu je brez točk ostal Brecl z zaostankom slabih petih minut, Stanonik je bil dve mesti za njim z zaostankom slabih petih minut in pol.

Vid Vrhovnik, foto: Nordic Focus

Kombinatorke so po včerajšnji mešani ekipni tekmi še enkrat preizkusile srednjo napravo v Trondheimu, ki bo prihodnjo sezono gostil svetovno prvenstvo. S 101 metrom je vodila domačinka Gyda Westvold Hansen pred Avstrijko Liso Hirner z enako daljavo in 9 sekundami zaostanka, tretja je bila s 30 sekundami zaostanka Japonka Haruka Kasai. Ema Volavšek je z 92 metri imela 1:23 minute zaostanka na 5. mestu, enak rezultat sta imela Nemki Jenny Nowak in Nathalie Armbruster. Mlada Tia Malovrh je z 81.5 metri imela 3 minute zaostanka na 20. mestu, Teja Pavec je z 80 metri zasedala 23. mesto s 3:24 minutami zaostanka, Silva Verbič je bila štiri mesta nižje s 73 metri in 4:16 minutami zaostanka. 

Kombinatorke je nato čakala preizkušnja na 7,5 km progi. Po prvem krogu je Volavšek tekla na 7. mestu v skupini petih tekmovalk, na 5 km je bil osma v družbi štirih tekmovak, v zadnjem krogu pa je tudi z odlično taktiko pritekla do končnega 8. mesta, potem ko je bila vmes že deseta, na koncu pa je zaostala za Japonko Juno Kasai, a prehitela Nowakovo, končni zaostanek je bil 1:41,3 minute. Z novo zmago je slavje v seštevku svetovnega pokala Ida Maria Hagen, četrta po skokih, 15,7 sekund je zaostala Hirnerjeva, Westvold Hansnova pa 28,5 sekund na tretjem mestu. Malovrh je končala na 22. mestu za prve točke svetovnega pokala, Verbič je bila 28., Pavec pa je žal ostala brez njih na 31. mestu.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Z današnjo tekmo sem kar zelo zadovoljna, dobro je priti nazaj med najboljših 10. Skok je bil dober, so pa še rezerve. Na teku sem se dobro počutila, skupaj smo tekle, mislim, da mi je uspel en zelo lep rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO