Ema Volavšek s stopničkami potrdila skupno tretje mesto

Na finalni tekmi 2. sezone svetovnega pokala v nemškem Schonachu je Ema Volavšek osvojila 3. mesto in s tem to mesto potrdila tudi v skupnem seštevku!

Ema Volavšek © GEPA

Finalna tekma sezone je obetala hud boj za uvrstitev na zmagovalni oder ne samo na tekmi, ampak tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po skakalnem delu preizkušnje je bila znova najboljša že nekaj časa skupna zmagovalka svetovnega pokala, Norvežanka Gyda Westwold Hansen, ki je skočila 102 metra in je imela 42 sekund prednosti pred Japonko Haruko Kasai, ki je skočila 96.5 metrov. Odlična tretja je bila Ema Volavšek s 93 metri in 52 sekundami zaostanka, njeni največji konkurentki, da jo prehitita v skupnem seštevku na 3. mestu, Japonka Anju Nakamura, sicer včerajšnja zmagovalk in Italijanka Annika Sieff sta po skokih torej zaostajali. Sieffova je na 4. mestu imela 1:08 minute zaostanka, Japonka na 8. mestu 1:52 minute. Silva Verbič je zasedala 11. mesto z zaostankom 2:03 minuti.

Ema Volavšek © GEPA

Na 5 km preizkušnji je najboljša slovenska kombinatorka pokazala še eno odlično predstavo in niti za trenutek ni bil ogrožen današnji in skupni uspeh. Na polovici preizkušnje je tekla celo pred Japonko Kasaievo, v drugem krogu pa sta se tekmovalki že približevali vodilni Norvežanki, a je na koncu nista ujeli. Gyda Westvold Hansen je tako dobila vse letošnje tekme, na katerih je prišla do cilja, 7,8 sekund je tokrat zaostala Kasaieva, 16,6 sekund na tretjem mestu pa naša Volavškova. Z drugimi stopničkami v karieri je Ema Volavšek potrdila skupno 3. mesto, boljši sta bili le Norvežanki, Westvold Hansnova in Ida Marie Hagen, ki je danes končala na 4. mestu. Nakamura je bila peta, Sieffova pa šesta, Verbičeva je zadnje točke sezone pobrala na 17. mestu.

Najboljše tri na finalni tekmi sezone © GEPA

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Z današnjo tekmo sem zelo zadovljna. Že na skokih sem pokazala, da znam, že tam sem se visoko uvrstila. Na teku mi je šlo dobro, a moram priznati, da je bila to ena najtežjih tekem v sezoni, saj je bilo zelo vroče na progi in je še težje teči. S celotno sezono sem tudi zadovoljna, bila sem konstantna, to mi je prineslo tudi tretje mesto skupno in dvojne stopničke. Sledi malo počitka in nato priprave na naslednjo sezono, da bom lahko še boljša.”

Slovenska ekipa © SloSki

Gašper Brecl je sezono zaključil s 43. mestom, veliki kristalni globus pa je osvojil Norvežan Jarl Magnus Riiber.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO