Ema Volavšek se je vrnila s 14. skakalnim dosežkom

V Oslu se nadaljuje sezona svetovnega pokala za nordijske kombinatorke, ki so danes že opravile s tekmovalnim delom preizkušnje na srednji skakalnici, tekaški del pa bodo opravile v soboto. Povratnica po rehabilitaciji kolena, Ema Volavšek, ki v tej sezoni še ni tekmovala, je po skakalnem delu preizkušnje na 14. mestu.

Ema Volavšek © SloSki

Ema Volavšek, zmagovalka poletne velike nagrade, je pred zimo zagrizla v rehabilitacijo kolena, kar jo je s tekmovališč oddaljilo vse do danes, ko se je med svetovno elito vrnila v zibelki nordijskega smučanja, v Oslu na Norveškem. Na srednji napravi v Oslu je skočila 87.5 metrov, kar je bilo dovolj za 14. mesto z 2:26 minutama zaostanka za domačinko Mari Leinan Lund, ki je skočila 99.5 metrov. Druga je njena rojakinja Gyda Westvold Hansen z 97 metri in 21 sekundami zaostanka, treja Ida Marie Hagen, prav tako Norvežanka, z 90 metri zaostaja že 1:21 minute za vodilno rojakinjo. Silva Verbič je na predzadnji postaji letošnje sezone skočila 77 metrov in ima na 23. mestu 4:10 minut zaostanka za najboljšo.

Na treningu oz. provizorični seriji pred tekmovalno serijo je Ema Volavšek z 79 metri iela 19. oceno, Silva Verbič pa z enako daljavo 21. oceno, 104.5 metrov je skočila Mari Leinan Lund.

Tekaški del preizkušnje bo na sporedu v soboto ob 13.30 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO