Ema Volavšek sezono začela z 8. mestom

Tretjo sezono svetovnega pokala za nordijske kombinatorke je Ema Volavšek v Lillehammerju začela z 8. mestom, Silva Verbič je preizkušno končala na 25. mestu.

Ema Volavšek © GEPA

Skakalni del prve preizkušnje tretje sezone svetovnega pokala se je odvil na srednji skakalnici v olimpijskem Lillehammerju. V najboljšem položaju je bila pričakovana najboljša kombinatorka, Norvežanka Gyda Westvold Hansen, ki je z nižjega zaletišča skočila 101 meter, a je zadari sonožnega doskoka imela le 12 sekund prednosti pred Italijanko Anniko Sieff, ki je pristala pri 96.5 metrih, tretjeuvrščena Avstrijka Lisa Hirner je z 91 metri zaostajala že 1:13 minute. Ema Volavšek po skokih ni bila zadovoljna na 14. mestu s 83.5 metri in 2:25 minutama zaostanka za vodilno Norvežanko, Silva Verbič pa je zasedala 23. mesto, skočila je 75.5 metrov, zaostanek pa je znašal 3:43 minut.

S prvo polovico 5 km preizkušnje je obolela Volavškova opravila zelo vzpodbudno, saj se zaostanek za vodilno Norvežanko ni povečal niti za sekundo, s tem pa je pridobila štiri mesta in je prvi krog zaključila na 10. mestu. Verbičeva je prvi krog končala na 24. mestu z malce večjim zaostankom kot štirih minut za Westvold Hansnovo. Slednja je celotno preizkušnjo tekla sama v ospredju in na koncu zmagala s prednostjo 1:11,6 pred Italijanko Sieffovo, dvoboj za tretje mesto je dobila Neka Nathalie Armbruster, ki je zaostala 1:29,6. Volavškova je tudi drugi krog pretekla zelo dobro, s končnim zaostankom 2:30,4 končala na 8. mestu. Verbičeva je s končnim zaostankom slabih petih minut uvodno tekmo sezone končala na 25. mestu.

Brecl 18. v provizorični seriji, Stanonik izven petdeseterice

Med skakalnim in tekaškim delom ženske tekme so z uradnim treningom in provizorično serijo opravili nordijski kombinatorci. Gašper Brecl je znova prikazal dobre skoke in je v provizorični seriji zasedel 18. mesto s 93.5 metri in 1:16 zaostanka za domačinom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je skočil 98 metrov. Erazem Stanonik je zasedel 54. mesto, skočil je 77.5 metrov. Na uradnem treningu je skočil precej bolje, 85 metrov, kar je bila 44. ocena, Brecl pa je z 90.5 metri imel 15. oceno serije za trening. Najboljši je bil Japonec Rjota Jamamoto s 104.5 metri.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “S tekmo sem srednje zadovoljna. Skoki niso bili to, kar so bili, ko smo skakali v Kranju preden smo šli na tekme, tako da imam tam še kar nekaj rezerve. Tek pa je bil kar v redu, glede na to, da se zadnje tri dni počutim precej slabo in sploh nisem vedela ali bom tekla ali ne. Mislim, da imam še kar nekaj rezerve.”

Jutri bosta v Lillehammerju na sporedu obe posamični preizkušnji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO