Ema Volavšek v novo leto krenila s 7. mestom

Na prvi tekmi nordijskih kombinatork v letu 2022 je Ema Volavšek v italijanskem Val di Fiemmeju končala na 7. mestu, nove točke tudi Silvi Verbič.

Ema Volavšek © GEPA

Prva posamična tekma novega leta je nordijskim kombinatorkam prinesla skupinski štart v Val di Fiemmeju. Na 5 km progi je bila najhitrejša Japonka Anju Nakamura, ki je imela lepo prednost 17,1 sekund pred Norvežanke Gyde Westvold Hansen, 22,5 sekund je zaostala Avstrijka Lisa Hirner. Ema Volavšek je imela osmi čas, zaostala je 54,7 sekund, Silva Verbič je na 23. mestu imela 3:37,2 minut zaostanka za najhitrejšo Japonko.

Na skakalnici sta naši malce pridobili. Verbičeva je s 93.5 metri končala na 21. mestu, Volavškova je s pol metra daljšim skokom pristala na sedmem mestu. S skokom dneva je neporaženost nadaljevala Norvežanka Westvold Hansnova, ki je pristala pri 101 metru, druga je bila z 91.5 metri Japonka Nakamura, tretja pa z 92.5 metri Avstrijka Hirnerjeva.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek

S tekom sem začela zelo dobro, malce me je potem zmanjkalo v drugem krogu, še vseeno pa je bilo dobro. Na skokih mislim, da sem se odrezala dobro, skupno sedmo mesto je lep rezultat.

Za nordijske kombinatorke se bo sezona nadaljevala čez dva tekma v Planici.

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO