Ema Volavšek v Schonachu odlična peta

Na predzadnji tekmi 2. sezone svetovnega pokala je Ema Volavšek v nemškem Schonachu končala na izvrstnem 5. mestu.

Ema Volavšek © SloSki

Po tekmah v Val di Fiemmeju v začetku januarja so se nordijske kombinatorke znova zbrale na tekmah svetovnega pokala v nemškem Schonachu, kjer se bo sezona tudi končala. Na prvi izmed dveh preostalih tekem je znova zablestela Ema Volavšek. Po skakalnem delu preizkušnje je bila 4., 48 sekund za vodilno Italijanko Anniko Sieff. Na 5 km preizkušnji je Volavškova prikazala dobro predstavo in v cilj pritekla na 5. mestu, v ciljnem sprintu je bila močnejša Norvežanka Ida Marie Hagen, zaostanek Slovenke je znašal 46,9 sekund. Zmagala je, po odstopu letos nepremagane Norvežanke Gyde Westvold Hansen, po skokih je bila tretja, Japonka Anju Nakamura, druga je bila z 11,1 sekundami zaostanka njena rojakinja Haruka Kasai, tretja pa Sieffova z 39,2 sekundami zaostanka za zmagovalko. Silva Verbič je po 8. mestu po skokih zasedla 16. mesto.

Moško preizkušnjo je dobil Jarl Magnus Riiber, Gašper Brecl je končal na 44. mestu.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): ” Z današnjo tekmo sem kar zelo zadovoljna. Že skok je bil dober, sicer bi rekla, da je bil včeraj še malo boljši, tako da znam še kaj pokazati, tek pa je bil tudi dober. Mislim, da sem prikazala najboljši tek letos. Skupno sem tretja, upam, da to zadržim, ne vem pa, kaj se bo zgodilo. Dala bom vse od sebe, saj je zadnja tekma sezone in mi drugega ne preostane.”

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Volavškova na tretjem mestu, pred jutrišnjim velikim finalom ima 8 točk prednosti pred Nakamuro.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO