Ema Volavšek v Seefeldu tudi drugič med deseterico

Na drugi tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Seefeldu je Ema Volavšek še izboljšala včerajšnje 10. mesto, danes je končala še mesto višje. Brez točk je znova ostal Gašper Brecl.

Ema Volavšek © GEPA

Za razliko od včeraj, so danes kombinatorke prve skakale in druge tekle. Po skakalnem delu preizkušnje je bila Ema Volavšek tokrat bolj zadovoljna, saj je s 94.5 metri imela 1:24 zaostanka za vodilno Norvežanko Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 106.5 metrov, naša tekmovalka pa je zasedala 9. mesto. Silva Verbič je s 85.5 metri na 20. mestu imela 2:46 zaostanka pred 5 km preizkušnjo. V teku je Volavšek zadržala 9. mesto s končnim zaostankom 1:56 za sedmič letos najboljšo Gydo Westvold Hansen, Verbič pa je zasedla 23. mesto s slabimi petimi minutami in pol zaostanka za zmagovalko.

Kombinatorci so skakali po obratnem vrstnem redu včerajšnje tekme, ki jo je Gašper Brecl končal na 46. mestu. S 100 metri si je zagotovil 28. izhodišče po današnjih skokih z 2:08 zaostanka za vodilnim Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, ki je skočil 109 metrov, drugi je bil Japonec Rjota Jamamoto s 106 metri in 7 sekundami zaostanka, tretji pa z daljavo dneva, Estonec Kristjan Ilves s 111.5 metri in 10 sekundami zaostanka.

Na 10 km preizkušnji je naš tekmovalec izgubil mesta in je v cilj tokrat pritekel na 45. mestu s končnim zaostankom štirih minut za zmagovalcem Lamparterjem, ki je zmagal z 20,3 sekundami prednosti pred Nemcem Vinzenzom Geigerjem ter njegovim rojakom Julianom Schmidom, ki je zaostal 22,7 sekund.

Izjava po tekmi

Ema Volavšek (MP3): “Ta vikend se ni ravno izšel po mojih načrtih. Včeraj je bil že skok malce slabši, potem pa sem imela še nekaj nesreče s tekaškimi smučmi. Imela sem veliko počasnejše smuči od ostalih tekmovalk. Danes je bil pa skok malo boljši, s tekom pa danes nisem preveč zadovoljna. A gremo naprej, najprej Schonach in nato Planica.”

Jutri bo na sporedu še finalna tekma t. i. trojčka tekem v Seefeldu za kombinatorce na 12,5 km progi.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO