Ema Volavšek: Zdaj imam še več motivacije

Nordijska kombinatorka Ema Volavšek, doma iz Vrha nad Želimljami, sicer članica ljubljanske SSK Ilirija, je včeraj postala četrta zmagovalka četrte sezone poletne velike nagrade. Na listi zmagovalk se je pridružila Rusinji Stefaniji Nadimovi, ki je zmagala dvakrat, Američanki Tari Gerathy-Moats in Norvežanki Gydi Westvold Hansen.

Ema Volavšek v sredini na podelitvi priznanj najboljšim trem v sezoni © SloSki

Ema, zgodovina je spisana! Kakšni so prvi občutki?

Prvi občutki so zelo dobri, res sem zadovoljna, da sem lahko zmagala v skupnem seštevku! Neverjetno.

Kako težko se je bilo zbrati za zadnjo tekmo glede na to, da v soboto ni šlo najbolje, prednost pred zasledovalkami pa je bila minimalna, zgolj pet točk?

Bila sem zelo nervozna, ker sem imela res malo prednosti v skupnem seštevku. A vedela sem, da znam in da lahko in to mi je tudi uspelo!

Verjetno je poletna velika nagrada s takšnim razpletom tudi dobra popotnica za zimo in hkrati velika motivacija?

Res je, to je zelo dobra popotnica za zimo, motivacije pa imam zdaj še veliko več, čeprav sem jo že do zdaj imela zelo veliko. Upam, da bom tudi v zimo prišla tako dobro pripravljena.

Naši tekmovalci na zaključku poletne velike nagrade © SloSki

Česa bi si še želela v pripravah, ki sledijo za zimsko sezono z vrhuncem na domačem svetovnem prvenstvu v Planici?

Priprave za svetovno prvenstvo bi imela podobne kot so bile zdaj za poletne tekme. Upam, da mi bo šlo na smučkah tudi tako dobro kot na rolkah.

Je premagati Gydo Westvold Hansen, ki v zadnjem letu, kadar je prišla v cilj, ni bila premagana, največja motivacija za naprej?

Gyda je zelo dobra, a morda je zdaj že bolj premagljiva kot lani. Bomo videli pozimi, upam, da mi jo uspe premagati in zmagati tudi pozimi.

Slovenska ekipa © SloSki

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO