Enzo Smrekar znova izvoljen za člana Predsedstva FIS

Na današnjem Kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki je potekal v Milanu v Italiji, je bil Enzo Smrekar ponovno izvoljen za člana Predsedstva FIS.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije in Organizacijskega komiteja Planica je bil na to funkcijo prvič izvoljen lanskega junija, tokrat pa bo nastopil dvoletni mandat. G. Smrekar je prejel 113 od 117 možnih glasov, kar je drugo največje število zbranih glasov.

“Izvolitev je potrditev tega, da sem v preteklem letu, ko sem prvič nastopil to funkcijo dobro delal, bil ves čas v kontaktu z vsemi mednarodnimi smučarskimi zvezami, reševal njihove težave in jim ponujal rešitve. Predvsem pa sem stkal dobro in pristno mrežo odnosov s številnimi predsedniki zvez, kar pa se je pokazalo tudi zdaj ob številčni podpori,” je sprva ob izvolitvi dejal g. Smrekar, ki je nadaljeval o tem, kaj to pomeni za Slovenijo in slovensko smučanje: “Vsaka takšna stvar je pomembna, zato ker je to vrhovno telo, ki ob predsedniku FIS odloča, razpravlja in razmišlja o vseh rešitvah. Slovenija je tradicionalno imela mesto za to mizo s pokojnim gospodom Janezom Kocijančičem. Hkrati pa je to tudi neka obveza, da to tudi zadržimo, da se o tem pogovarjamo in smo igralci na tem parketu.”

Predsedniku čestitamo ob vnovični izvolitvi!

Deli novico