Eva Urevc, Anja Mandeljc in Miha Šimenc do prvih točk v sezoni pritekli na 10 km

10 km preizkušnja v klasičnem koraku s posamičnim štartom je v finski Ruki prinesla prve slovenske točke svetovnega pokala v sezoni 2023/24. Eva Urevc in Anja Mandeljc sta tekmo končali na 41. in 47. mestu. Prve točke tudi za Miho Šimenca na 48. mestu.

Eva Urevc, foto: NordicFocus

Prva od dveh Slovenk danes na štartu je na pot v rahlo sneženi Ruki krenila mlajša, Anja Mandeljc. V izenačeni konkurenci je po prvem krogu od dveh imela 49. vmesni čas z zaostankom 1:20,9 minute, hitrejša je bila Eva Urevc, ki je na 40. mestu imela deset sekund manj zaostanka za Švedinjo Ebbo Andersson.

Bronasta s svetovnega prvenstva v Planici je bila suverena tudi v drugem krogu in je na koncu prišla v cilj s 4,9 sekundami prednosti pred to njenega prihoda vodilno Američanko Rosie Brennan, tretja je bila še ena Švedinja, Frida Karlsson, podprvakinja iz Planice, zaostala je 9,9 sekund. Zaostanek naših se je v drugem krogu povečal, a izgubili sta manj kot v prvem krogu. Končni zaostanek Eve Urevc je bil 2:12,5 minut na 41. mestu, Anje Mandeljc pa 2:32,2 minut na 47. mestu, kar je obema prineslo prve letošnje točke.

Zelo vzpodbuden nastop pa je danes tudi za Miho Šimencom, ki je prav tako osvojil prve letošnje točke svetovnega pokala. Po 5 km je imel 52. vmesni čas z 41,4 sekundami zaostanka, v drugem krogu se je zaostanek povečal na končnih 1:23,5, kar je bilo dovolj za 48. mesto. Vili Črv je ostal brez prve petdeseterice na 76. mestu, do točk mu je zmanjkalo slabih 50 sekund. 

Druge zmage v karieri se je razveselil izkušeni Norvežan Martin L. Nyenget, ki je za 2,9 sekund ugnal domačina Ilva Niskanena in za 9,7 sekund včerajšnjega zmagovalca sprinta, rojaka Erika Valnesa.

Jutri bo v Ruki na sporedu še tek na 20 km s skupinskim štartom v prostem koraku.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK