Eva Urevc na razdalji do drugih točk v novi sezoni

Na prvi preizkušnji svetovnega pokala v sezoni 2022/23 na razdalji v klasičnem koraku s posamičnim štartom je Eva Urevc v finski Ruki zasedla 35. mesto.

Eva Urevc © GEPA

Zimska idila na severu Finske je po včerajšnjem sprintu danes gostila še prvo preizkušnjo na razdalji, premierno v obeh konkurencah na isti dolžini, 10 km v klasičnem koraku. Edina Slovenka na štartu, Eva Urevc, je dobro opravila svojo današnjo nalogo in je vpisala nove točke svetovnega pokala. Po dobrem prvem kilometru je imela 20. vmesni čas z zaostankom 12 sekund za vodilno Švedinjo Frido Karlsson, na polovici proge se je zaostanek povečal na 44,2 sekund na 25. mestu, slaba dva kilometra pred ciljno črto pa je Urevčeva zaostajala 1:29,9 minute na 36. mestu.

V zadnjih metrih preizkušnje je še nekaj dodala in pridobila eno mesto s končnim zaostankom 1:54,3 je bila torej 35. Zmagala je Švedinja Ebba Andersson, 5,7 sekund je zaostala rojakinja Karlssonova, tretja je bila z zaostankom 13,3 sekund Nemka Katharina Hennig.

Na moški preizkušnji sta žal naša predstavnika ostala brez novih točk svetovnega pokala. Miha Šimenc je bil še slaba dva kilometra pred ciljem na 50. mestu, tekmo pa je končal na po novem nehvaležnem 51. mestu z zaostankom vsega 1:44,1 za vnovič najhitrejšim Norvežanom Johannesom Hoesflotom Klaebom, ki je zmagal pred rojakoma Paalom Golbergom in Martinom Loewstroemom Nyengetom. Vili Črv je na 75. mestu zaostal 2:38,7 minut za zmagovalcem. Šimencu je do drugih letošnjih točk zmanjkalo šest desetink sekunde.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Nisem tako razočarana kot včeraj. Za klasično razdaljo je to super rezultat, mislim, da boljša sploh še nisem bila. V redu uvod v sezono na razdalji. Odločam pa se še, ali bom jutri štartala ali ne. Tudi če bom, pa imam v redu izhodišče. S trenerjem se morava dogovoriti. Jutri je 20 in ne 10 kilometrov, gledamo pa že naprej proti Lillehammerju in glede tega se moramo še odločiti.” 

Jutri bosta na sporedu še tekmi v zasledovanju v prostem koraku na 20 km.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK