Eva Urevc s 7. mestom še izboljšala najboljšo uvrstitev na razdalji

Na najdaljši preizkušnji letošnjega Tour de Skija je Eva Urevc v Obersdorfu še izboljšala včerajšnji dosežek, 9. mesto, 20 km preizkušnjo je končala na izjemnem 7. mestu. Tudi Anja Mandeljc je popravila včerajšnji dosežek na današnjem zasledovanju v prostem koraku.

Eva Urevc © GEPA

Tekmovalci in tekmovalke so danes štartali na 20 km progo po zaostankih z včerajšnje preizkušnje v klasičnem koraku. Eva Urevc je tudi tokrat, v prostem koraku, prikazala izjemno predstavo in vseskozi tekla v večji skupini tekmovalk okrog šestega mesta. Po štirih od šestih krogov je bila sedma, nato je malce izgubila in je bila na 16,5 km na repu skupine, a je nato prikazala izvrsten zaključek in po šprintu pritekla do 7. mesta, le sekundo za petouvrščeno Latvijko Patricijo Eiduko s končnim zaostankom 1:47,1 za znova najboljšo Švedinjo, Frido Karlsson. 14,1 sekund je zaostala Finka Krista Parmakoski, 1:28 pa Tiril Udnes Weng z Norveške. Nov izvrsten tek je tudi za Anjo Mandeljc, ki je s 27. mesta napredovala na končno 25. mesto z zaostankom 2:52 za zmagovalko in denimo le osmih sekund zaostanka za 17. Julio Kern.

Moško preizkušnjo je po taktičnem teku dobil Johannes Hösflot Klaebo, ki ostaja neporažen na letošnjem Tour de Skiju, Miha Šimenc je napredoval na 64. mesto, na tekmo pa je krenil s 76. pozicije. Skupno vodita Klaebo in Karlssonova, Urevc je na 17. mestu, Mandeljc pa na 31. mestu.

Tour de Ski se bo v petek nadaljeval v Val di Fiemmeju.

Izjavi po tekmi

Eva Urevc (MP3): “V bistvu sem se trudila vseskozi biti na začetku naše skupine, ne na koncu. Vmes sem padla na rep skupine in sem imela težave, da sem se sploh prebila naprej. Vedela pa sem, da imam še dovolj energije za zaključek. Na koncu sem se skušala prebiti čim bolj naprej. Prepričana sem, da bi bila lahko še dve mesti boljša na koncu, a ne bom se pritoževala tudi nad sedmim mestom.”

Anja Mandeljc (MP3): “Res sem vesela, da mi je uspelo še celo izboljšati rezultat. Tekma je bila sicer kar težka, težko je bilo ves čas ostati v skupini. Zadnja dva kroga so noge že kar pekle, a res sem dala vse od sebe in sem res zadovoljna.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK