Eva Urevc s tretjim časom kvalifikacij v Davosu

Švicarski Davos gosti drugi letošnji sprint v prosti tehniki, Eva Urevc pa je z odličnim tekom v kvalifikacijah vložila resno kandidaturo za najboljšo letošnjo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. 

Eva Urevc © GEPA

Proga v Davosu je dolga 1,5 km, visoka pričakovanja pred današnjo tekmo pa je Eva Urevc upravičila že v kvalifikacijah. Na 0,8 km je imela najboljši vmesni čas med vsemi, v cilju pa sta bili hitrejši zgolj domačinka Nadine Fähndrich in Norvežanka Tiril Udnes Weng, Urevčeva je zaostala 1,82 sekunde. Brez izločilnih bojev je ostala Anja Mandeljc na nehvaležnem 31. mestu, do trideseterice ji je zmanjkalo le 42 stotink sekunde.

Brez udeležencev v izločilnih bojih smo ostali v moški konkurenci, kjer je prvo letošnjo priložnost dobil Anže Gros. V kvalifikacijah je zasedel 48. mesto z zaostankom 9,30 sekund za Lucasom Chanavatom, ki je bil najhitrejši pred Johannesom Hösflotom Kläbom za 26 stotink in Švedom Edvinom Angerjem za 1,05 sekunde. Vili Črv je po 27. vmesnem času končal na 40. mestu z zaostankom 7,34 oz. 1,24 sekunde za prvo trideseterico.

Izločilni boji se začnejo ob 13.15 uri, Eva Urevc bo tekla v prvi četrtfinalni skupini.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK