Eva Urevc: To je dobra popotnica za naprej

Na prestižnem mednarodnem festivalu Blink na Norveškem je Eva Urevc zablestela z 2. mestom v sprintu in 3. mestom na 10 km razdalji, kar ji prinaša izjemno popotnico za prihajajočo zimsko sezono svetovnega pokala z vrhuncem na svetovnem prvenstvu v domači Planici.

Eva Urevc je bila druga na spirnterski preizkušnji © Nordic Focus

Po prespani noči so vtisi še sveži. Kaj lahko sama poveš o dveh odličnih predstavah na festivalu Blink, ko si zasedla 3. in 2. mesto?

Sigurno je to neka dobra popotnica za naprej, da vemo, da delamo prav, da smo na dobri poti. Vsekakor se rolke ne morejo primerjati s svetovnim pokalom, ampak vsekakor je to dobra popotnica za naprej.

Kako sama ocenjuješ trenutno pripravljenost v primerjavi s preteklimi sezonami?

Lahko rečem, da sem opazila napredek tudi pri vzdržljivosti, kar se pozna pri šprintih. Rekla bi, da je pripravljenost po pričakovanjih, tako, kot sem si zamislila. Zdaj samo še delamo naprej, da pridemo v dobri formi v zimo.

Kakšni so kraktoročni načrti? Zaključuje se pripravljalno, poletno obdobje, prihajamo v obdobje september, oktober, v predtekmovalno obdobje.

Čaka nas veliko treninga, zagotovo. S rolkarskimi tekmami smo na mednarodni ravni zaključili, čaka nas le še državno prvenstvo doma, potem pa bo zima že tu.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK