Eva Urevc v Muoniu na 10 km le za Victorio Carl

Pred prvimi tekmami svetovnega pokala v sezoni 2023/24 tekmovalci in tekmovalke formo preizkušajo tudi na FIS tekmah na severu Evrope. Slovenska reprezentanca je zbrala na Finskem, kjer so minuli vikend okusili prve tekmovalne občutke, navdušila je Eva Urevc.

Eva Urevc © SloSki

Slovenska reprezentanca je formo preizkusila na tekmah v Olosu, Muonio, kjer je bil v petek najprej na sporedu sprint v klasičnem koraku na 1,4 km progi. Zmagala sta Norvežan Erik Valnes in Nemka Pia Fink. Edini Slovenec v izločilnih bojih je bil Miha Šimenc, ki je s 25. časom kvalifikacij obstal v četrtfinalu, zasedel pa je končno 20. mesto. Vili Črv je bil 46., Anže Gros pa 51., medtem ko v ženski konkurenci nismo imeli predstavnice.

Včeraj so se tekmovalci in tekmovalke pomerili na 10 km razdalji s posamičnim štartom v klasičnem koraku. Zmag sta se razveselila domačin Ilvo Niskanen in Nemka Katharina Hennig. Anja Mandeljc je na 28. mestu zaostala dobre tri minute, Miha Šimenc je bil 30. z zaostankom 1:42, Miha Ličef je končal na 46. mestu z zaostankom 2:23 minut, Vili Črv je na 53. mestu zaostal tri sekunde manj kot tri minute. Mladi Anže Gros je v izjemni konkurenci zasedel 92. mesto z zaostankom slabih štirih minut, tekmovalo je kar 132 tekačev.

Eva Urevc na drugem mestu © SloSki

Danes sta bili na sporedu še preizkušnji na 10 km v prostem koraku s posamičnim štartom. Prvič je tekmovala Eva Urevc, ki je takoj zablestela, saj je zaostala samo za Nemko Victoro Carl, njen zaostanek je na 2. mestu znašal 33,4 sekund. Tretja je bila Američanka Sophia Laukoli z zaostankom 38,8 sekund. Mandeljc je z zaostankom 2:06 zasedla 26. mestu. Izjemno formo nemške reprezentance je z zmago v moški kategoriji potrdil Friederich Moch, ki je zmagal pred rojakom Adianom Sossaujem in Italijanom Davidejem Grazom. Šimenc je bil 27. z zaostankom 59 sekund, Črv 37. z zaostankom 1:20 minute, Ličef 43., zaostal je 13 sekund več, Gros pa je zasedel 66. mesto z zaostankom 2:41 za zmagovalcem. 

Svetovni pokal se bo začel čez dva tedna v Ruki na Finskem.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK