Eva Urevc z novim rezultatom med petnajsterico

Tudi na predzadnji tekmi 17. Tour de Skija je Eva Urevc prikazala sijajno predstavo in na tekmi s skupinskim štartom na 15 km razdalji v klasičnem koraku zasedla odlično 12. mesto. Prva zmaga za Nemko Katharino Hennig, točke tudi Anji Mandeljc.

Eva Urevc © GEPA

Sončni Val di Fiemme je po včerajšnjem sprintu v klasiki danes gostil še preizkušnjo na razdalji s skupinskim štartom v isti tehniki. Eva Urevc je super formo potrdila tudi danes, potem ko je začela odločno in v prvih treh krogih tekla z najhitrejšimi. Šele v četrtem krogu je malce zaostala in je tekla v drugi skupini tekmovalk, potem pa je počasi ostala sama, a še naprej tekla odlično in v cilj prišla na 12. mestu z zaostankom 42,7 sekund za zmagovalko, Nemko Katharino Hennig. Slednja je v ciljnem sprintu imela več moči od vodilne na turneji, Švedinje Fride Karlsso, Finke Kerttu Niskanen in Američanke Rosie Brennan. Anja Mandeljc je predzadnjo preizkušnjo turneje končala na 35. mestu z zaostankom dobrih štirih minut, skupno pa je dve mesti višje. Urevc je na sijajnem 12. mestu v skupnem seštevku, kjer ima Karlsson več kot minuto naskoka pred zasledovalkami.

Izjava po tekmi

Eva Urevc (MP3): “Glede na to, da sem že kar malo utrujena, moram reči, da je bila to odlična tekma. Mogoče bi se spet dalo biti kakšno mesto boljša, ampak, če povzamem celotno tekmo, je bilo kar po mojih pričakovanjih. Svoj zastavljeni cilj sem izpolnila. Gremo še na zadnjo etapo in potem sledi zaslužen počitek. Jutri bom zagotovo dala svoj maksimum. A to bo psihična tekma in sploh ne vem kaj pričakovati. Zadovoljna bom z rezultatom kot bo, če bom vedela, da sem dala vse od sebe in to bo velik plus. Za enkrat se počutim v redu in že kar nestrpno pričakujem jutrišnji vzpon.”

Anja Mandeljc (MP3): “Res je bil težak dan. Pozna se toliko tekem na mojem telesu, utrujenost je res že velika. Danes je bil na progi samo še boj za obstanek, da me punce ne ujamejo za en krog, da pridem do cilja in da lahko jutri zaključim to turnejo. Trenutno je cilj samo še to, da pridem do konca.”

Jutri je na sporedu še finalna etapa z vzponom na Alpe Cermis.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK